Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
No menu items!

Γερμανία: Μόνο 9 ευρώ το κόστος μηνιαίας κάρτας μεταφορών σε όλες τις δημοσίες συγκοινωνίες

Το καλοκαιρινό εισιτήριο θα ισχύει σε αστικά και υπεραστικά τρένα, λεωφορεία, καθώς και σε U-Bahn και S-Bahn.

Εκατομμύρια Γερμανοί αναμένεται να επωφεληθούν από ένα καλοκαίρι φθηνότερων ταξιδιών από τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδίων για ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και αναμένεται να βοηθήσει τους πολίτες στην αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Από την 1η Ιουνίου τίθεται σε ισχύ πρόγραμμα εισιτηρίων με 9 ευρώ το μήνα που θα επιτρέπει τα ταξίδια με όλα τα μέσα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών. Θα ισχύει διαφορετικό εισιτήριο για κάθε περιοχή και θα είναι διαθέσιμο για τρεις μήνες έως το τέλος Αυγούστου.

Την Παρασκευή το γερμανικό κοινοβούλιο και το Συμβούλιο των Ομοσπονδιακών Κρατών (Bundesrat) έδωσαν το πράσινο φως σε διάφορα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση για τη μείωση της πίεσης στους πολίτες που προκαλείται από τη ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας, σύμφωνα με το Spiegel.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι τα μέτρα αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους πολίτες «άμεσα, γρήγορα και με στοχευμένο τρόπο» δίνοντας τους τη δυνατότητα να μετακινούνται με χαμηλότερο κόστος. Ο μειωμένος μηνιαίος ναύλος στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ισχύει για τρεις μήνες, από τον Ιούνιο έως τα τέλη Αυγούστου ― ένα μέτρο που θα κοστίσει στην κυβέρνηση περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Bahn, ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας και ο μεγαλύτερος συμμετέχων στο έργο, δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση των εισιτηρίων τη Δευτέρα.

Τελευταία Νέα

Γαλλία -SNCF: Δοκιμές για ψηφιακή αυτόματη ζεύξη

Η εμπορευματική εταιρεία Rail Logistics Europe των Γαλλικών Εθνικών Σιδηροδρόμων (SNCF) θα πραγματοποιήσει τον...

Τσεχία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα-Νεκρός ο μηχανοδηγός

Σήμερα το πρωί, σημειώθηκε σύγκρουση στο Bohumín της Τσεχίας μεταξύ ενός CD Pendolino των...

«Ζωές ξεριζωμένες» στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου

«...Τρεις μήνες οδοιπορούμε, έλιωσαν τα παιδιά και οι γυναίκες κι οι άντρες ντρέπονται πια...

Παρόμοια Θέματα