Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Δελτίο Τύπου Π.Ο.Σ

Αθήνα14/6/2022

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 

ΛΑΡΚΟ

Η Κυβέρνηση με τροπολογία της που πέρασε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και κατατέθηκε στις 10/6/2022, δίνει τη δυνατότητα στον Ειδικό Διαχειριστή να προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Των εργαζομένων που εδώ και τρία χρόνια παλεύουν για την ακύρωση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της στρατηγικής αυτής εταιρείας.

Ουσιαστικά, απολύει μέχρι τον Αύγουστο, περίπου 1.000 εργαζομένους. 

Το «εκβιαστικό» αντάλλαγμα που τους δίνεται; Να δουλέψουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός ή δύο μηνών!!! ή οι άνω των 55 ετών να υπαχθούν σε προγράμματα του ΥπουργείουΕργασίας.

Ως Σιδηροδρομικοί, συντασσόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ  και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω ΤΩΡΑ αυτή την επαίσχυντη τροπολογία καταδικάζοντας κάθε είδους εκβιασμό.

Στηρίζουμε την όποια κινητοποίηση ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ όλοι μαζί το σχέδιο ξεπουλήματος του Δημόσιου Πλούτου της χώρας.

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αύριο 15/6/2022 στο Εφετείο ξεκινά – σε δεύτερο βαθμό – η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τον Οκτώβριο του 2020 η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε καθώς χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση. Έχουμε ακόμα στο μυαλό μας τη λαοθάλασσα που «πλημμύρισε» τότε, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και αύριο το ίδιο πρέπει να συμβεί. Το οφείλουμε στις γενιές που πέρασαν αλλά και στις επόμενες. 

Επιβάλλεται η παρουσία ενωμένου όλου του συνδικαλιστικού κινήματος γιατί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν υπονομεύεται, δεν καταστρατηγείται όσα τάγματα εφόδου κι αν εμφανιστούν. 

Ως Σιδηροδρομικοί συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους και δίνουμε το παρόν στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 08.00’.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6 – 106 77 ΑΘΗΝΑ,   6 RUE KANIGOS   – 106 77 ATHENS,   TEL:210 38 38 133,   210 38 38 197, FAX: 210 38 42 188

 e-mail: fechemin@otenet.gr                                      www.omospondiasidirodromikon.blogspot.gr        

                              

Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου Πηλίου

Αυτοψίες Δημάρχου Νοτίου Πηλίου- Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου...

Ο ΔΕΣΦΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Συνεπώς είναι η καθ' ύλην...

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο Πρόγραμμα : Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου – Ο Ντάνιελ μάς πήγε δυο χρόνια πίσω

Στην επόμενη διετία αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εξαιτίας...

Παρόμοια Θέματα