Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
No menu items!

Ιταλία-Oμιλος FS : 190 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη , 40% αυτοπαραγωγή ενέργειας και 40 χιλιάδες νέες προσλήψεις.

.

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της στρατηγικής του Ομίλου FS, τα οποία παρουσιάστηκαν στην πρώτη ημέρα βιωσιμότητας, με την ευκαιρία του Φεστιβάλ Βιώσιμης Ανάπτυξης Asvis.

Η ημέρα άνοιξε με μια ειδική Frecciarossa αφιερωμένη στο Φεστιβάλ, η οποία, με το χρώμα της διακοσμημένο με τους 17 στόχους της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών, θα προσεγγίσει τις επόμενες ημέρες τους σταθμούς στους οποίους φτάνει το τρένο υψηλής ταχύτητας, ξεκινώντας από το Roma Termini.

“Η στρατηγική του ομίλου για τα επόμενα 10 χρόνια είναι η βιωσιμότητα. Οι επιχειρηματικοί μας στόχοι είναι στόχοι για τη βιωσιμότητα της χώρας, όπως η αλλαγή του τρόπου μεταφοράς των εμπορευμάτων”, δήλωσε η πρόεδρος του ομίλου FS, Nicoletta Giadrossi, στο περιθώριο της εκδήλωσης, επισημαίνοντας τον στόχο της αύξησης των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών από 11% σε 30% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, με συνδέσεις από άκρη σε άκρη με εμπορευματικά χωριά, τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης και λιμάνια.

“Κάθε τόνος εμπορευμάτων που μεταφέρεται οδικώς εκπέμπει εννέα φορές περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ό,τι αν μεταφερόταν σιδηροδρομικώς”, εξηγεί. Στη συνέχεια, η Giadrossi τονίζει πώς η περιβαλλοντική δέσμευση συμπληρώνεται από την κοινωνική δέσμευση και τη δέσμευση διακυβέρνησης.

“Η φροντίδα και η προσοχή στους ανθρώπους”, λέει η πρόεδρος, “βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε. Το πρώτο πράγμα είναι σίγουρα η ασφάλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα μέσα μετακίνησης και εργάζονται μαζί μας. Αυτή είναι η προτεραιότητα για την οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί στον προϋπολογισμό ή στους πόρους”.

Οι άλλες προτεραιότητες που αναφέρθηκαν είναι η αλυσίδα εφοδιασμού, με στόχο την αξιολόγηση της βιωσιμότητας ESG όλων των προμηθευτών έως το 2026, και η εκκόλαψη ταλέντων, δηλαδή η πρόνοια, η κατάρτιση και η σταδιοδρομία για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων από την ψηφιοποίηση έως την περιβαλλοντική διαχείριση, από την περιβαλλοντική μηχανική και τη μηχανική υποδομών έως την κατανόηση των κλιματικών κινδύνων.

Για τη μείωση των εκπομπών, προτεραιότητα του Ομίλου FS είναι η ανανέωση του επιβατικού και εμπορευματικού στόλου του με τρένα νέας γενιάς. Στο εγγύς μέλλον, θα τεθούν σε λειτουργία 46 νέα τρένα HS, 34 τρένα Intercity και 495 ελαφρύτερα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον περιφερειακά τρένα.

Αυτό είναι μόνο ένα πρώτο βήμα, καθώς η ριζική ανανέωση θα πραγματοποιηθεί μέχρι το 2031, με 324 νέες ηλεκτρομηχανές, 68 ντιζελομηχανές και υβριδικές μηχανές, 3.600 βαγόνια εκ των οποίων τα 160 θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνέχεια, τα παροπλισμένα κτίρια των σιδηροδρόμων θα αποτελέσουν το επίκεντρο των έργων αστικής ανάπλασης, ώστε οι πόλεις να αποκτήσουν νέες περιοχές για ποδήλατο και περπάτημα, χώρους πρασίνου, χώρους συνάντησης και υποδομές βιώσιμης κινητικότητας.

Η στρατηγική αφορά επίσης την κυκλική οικονομία, με την επαναχρησιμοποίηση των υλικών και των υδάτινων πόρων, καθώς και τον στόχο, που έχει τεθεί για το 2031, να ανακυκλώνονται ή να στέλνονται για ανάκτηση όλα τα παραγόμενα απόβλητα.

Όσον αφορά την αυτοπαραγωγή ενέργειας, η δέσμευση του Ομίλου FS να συμβάλει στην οικολογική μετάβαση περιλαμβάνει μια επένδυση ύψους 1,6 δισ. ευρώ που θα αυξήσει τη συνολική ισχύ των φωτοβολταϊκών συστημάτων που είναι εγκατεστημένα σήμερα στην Ιταλία κατά περίπου 10%.

Εν κατακλείδι, ο Όμιλος FS επιβεβαιώνει την επιθυμία του “να βρεθεί στο επίκεντρο ενός βιώσιμου συστήματος κινητικότητας που θα προσφέρει λύσεις μαζικών και συνδυασμένων μεταφορών ικανές να μειώσουν τις ρυπογόνες και κλιματικές εκπομπές, προς όφελος του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής”, κινούμενος εντός της περιμέτρου που περιγράφεται από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Τελευταία Νέα

Πρόταση-έκπληξη για την αναβίωση του ανενεργού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου

Θα αναβιώσει το ανενεργό, από το 2010, σιδηροδρομικό δίκτυο μεγάλων τμημάτων της Πελοποννήσου; Αυτή...

Απεργία στους αυστριακούς σιδηροδρόμους

Μετά την αποτυχία των μισθολογικών διαπραγματεύσεων, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους της Αυστρίας διακόπτουν τη...

Κατάκολο-Πύργος-Αλφειός-Ολυμπία: Αναβάθμιση σιδηροδρομικής γραμμής

Η τοποθέτηση των συστημάτων νέας τεχνολογίας με αυτόματες μπάρες περιλαμβάνονται στη μελέτη του έργου...

Παρόμοια Θέματα