Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Π.Ο.Σ
Αθήνα, 02/6/2023

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Τα όσα ευτράπελα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με τους…”ελέγχους” του κλιμακίου της Ρ.Α.Σ. και κυρίως η συμπεριφορά του επικεφαλής αυτού του κλιμακίου, μας αναγκάζουν να υπενθυμίσουμε προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις τους λόγους και τους σκοπούς που ιδρύθηκε η Ρυθμιστική Αρχή αλλά και τις αρμοδιότητες της!!!
Είναι προφανές από όσα περιγράφονται κατωτέρω ότι η ΡΑΣ δεν νομιμοποιείται να πράξει τίποτε από όσα ΑΘΛΙΑ πράττει ο επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου που “σαρώνει” τη βόρεια Ελλάδα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα:
Είναι ενήμερη η κ.Τσαπαρίκου για τη συμπεριφορά του κλιμακίου που απέστειλε για ελέγχους η οποία στρέφεται κατά πάντων – υπηρεσιακών στελεχών και μη – αλλά και των εργαζομένων;
Ελπίζουμε η Πρόεδρος της ΡΑΣ να μην έχει εμπλοκή και να επαναφέρει τα στελέχη της στις «ράγες» της νομιμότητας όπως αυτή προβλέπεται από το νόμο και το καταστατικό της.
Προς επίρρωση των ισχυρισμών μας παραθέτουμε τις αρμοδιότητες της ΡΑΣ όπως αυτές περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της προς υπενθύμιση έναντι πάντων.
«….Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με την επωνυμία «ΡΑΣ», συστάθηκε με το ν.3891/2010 (Α’188) με κύριο σκοπό τη στήριξη του ανοίγματος της αγοράς σιδηροδρομικών μεταφορών στον ανταγωνισμό. Το 2013 οι αρμοδιότητές της ενισχύθηκαν και έχει, σήμερα, τις ακόλουθες:
1.Είναι ο Ρυθμιστικός Φορέας για την ελληνική σιδηροδρομική αγορά, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για θέματα ανταγωνισμού στον ελληνικό σιδηρόδρομο.
2.Είναι ο Φορέας Αδειοδότησης Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων.
3.Είναι ο εθνικός Φορέας Επιβολής του Κανονισμού (ΕΚ) 1371/2007 «σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών».
4.Είναι η Εθνική Αρχή Ασφάλειας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές…».
Θέση της κ.Τσαπαρικου: «…Η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων καλείται να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Αυτόν του θεματοφύλακα της ασφάλειας, της διαφάνειας, της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης…».

Η Π.Ο.Σ. & Μ.Σ.Τ. είναι υπερ των ελέγχων που διενεργούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας. Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις, συγκεντρώνουμε όλες τις καταγγελίες που υπάρχουν κατά του κλιμακίου της ΡΑΣ, οι οποίες θα κατατεθούν αρμοδίως.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6 – ΤΚ:10677 – ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.2105297551, e-mail: fechemin@otenet.gr www.omospondiasidirodromikon.blogspot.gr

Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Ο εφιάλτης της κακοκαιρίας επιστρέφει για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, που ακόμα μετρούν τις...

Νέοι βανδαλισμοί συρμών

2 συρμοί railbus οι οποίοι εκτελούν το δρομολόγιο Ρέντης -Πειραιάς βανδαλίστηκαν άγρια για...

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια σιδ. γραμμής Άνω Λεχώνια – Μηλιές

To Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural TourismNetwork) και το Δίκτυο Διατήρησης και Προβολής...

Παρόμοια Θέματα