Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Ημέρα κατάρρευσης για τον σιδηρόδρομο

Η αφόρητη ζέστη ταλαιπωρεί τους επιβάτες  σε συρμούς χωρίς κλιματισμό . Μεγάλες καθυστέρησεις στα δρομολόγια από συνεχείς βλάβες στο τροχαίο υλικό .Απογοήτευση στους επιβάτες για την κατάσταση που βιώνουν ενώ επιλέγουν να στηρίξουν το μέσο.

Αναλυτικά και μόνο για σήμερα :

Η αμαξοστοιχία 51 (Θεσ/κη-Αθήνα )  έγινε με ηλεκτράμαξα και βαγόνια αντί για ETR καθώς  ο συρμός που ήταν προγραμματισμένος να εκτελέσει το δρομολόγιο παρουσίασε βλάβη  ενώ άλλος συρμός ΕΤR  που να είναι λειτουργικός δεν υπήρχε !! Αποτέλεσμα ήταν να αναχωρήσει η αμαξοστοιχία 51 με 82 λεπτά καθυστέρηση.*

(*Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 51 δικαιούνται αποζημίωσης το 25% της τιμής του εισιτηρίου)

Η αμαξοστοιχία 54 (Αθήνα – Θεσ/κη) αντί για συρμό ETR έγινε με ηλεκτράμαξα και βαγόνια .Αιτιολογία άγνωστη

Η εταιρεία συντήρησης των ETR θα ενημερώσει γιατί σήμερα δεν κυκλοφόρησε κανένας συρμός; Θα ενημερώσει  γιατί δεν είχε έτοιμους εφεδρικούς συρμούς;

Η αμαξοστοιχία 56 (Αθήνα – Θεσ/κη) παρουσίασε βλάβη στην ηλεκτράμαξα και σε ένα βαγόνι (κυλικείο) με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αναχώρηση της κατά 58 λεπτά από την Αθήνα

Η αμαξοστοιχία 882 ( Αθήνα-Καλαμπάκα)  έγινε με μια ηλεκτράμαξα και 2 ντηζελομηχανές (συνολικά 3 δλδ) καθώς  μόλις χθες ανακάλυψαν κάποιοι (μετά από τις διαμαρτυρίες των επιβατών για την αφόρητη ζέστη στα βαγόνια)΄ότι από τις μηχανές  ντηζελ  κάποια πρέπει να δουλεύει συνέχεια για να λειτουργούν τα κλιματιστικά στα βαγόνια κατά την πολύωρη αναμονή του συρμού  στον σταθμό της Καλαμπάκας.Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο  το καύσιμο  των μηχανών δεν φτάνει για να επιστρέψουν στην Αθήνα ως 887 και χρησιμοποιούν 2 ντήζελ μηχανές συν μια ηλεκτράμαξα!!

Αμαξοστοιχία του προαστιακού 1327  (Κιάτο-Πειραιάς) παρουσίασε βλάβη στον έναν μετατροπέα  με αποτέλεσμα την καθυστέρηση 17 λεπτών στο δρομολόγιο.

Αμαξοστοιχία στην Πάτρα 12536  άλλαξε τροχαίο υλικό λόγω βλάβης .Αποτέλεσμα 27 λεπτά καθυστέρησης.

Σήμερα στον προαστιακό είχε ήδη  δρομολογηθεί συρμός με βλάβη στον έναν μετατροπέα.

Οι ντηζελοκίνητοι  συρμοί railbus   που εκτελούν το δρομολόγιο Ρέντης -Πειραιάς-Ρέντης  είναι με μειωμένη ισχύ 

Προβλήματα κυκλοφορίας

Στις καθυστερήσεις από βλάβες θα πρέπει να προστεθούν και οι καθυστερήσεις από προβλήματα κυκλοφορίας αλλα και την παταγώδη  αποτυχία του σχεδιασμού των δρομολογίων και την έλλειψη έγκαιρης αντίδρασης των υπευθύνων της διεύθυνσης λειτουργίας της Hellenic train  στα όσα προβλήματα παρουσιάζονται.

Αμαξοστοιχία 54  με 22 λεπτά από την Λάρισα

Αμαξοστοιχία 887  με  26 λεπτά από την Λειβαδιά

Αμαξοστοιχία 13301 με 12 λεπτά από τον Άγιο Ανδρέα

Αμαξοστοιχία 12592 με 57 λεπτά από την Λάρισα

Πέρα από τους παράγοντες που προκαλούν καθυστερήσεις (βλάβες -κυκλοφορία-υποδομή)  στα δρομολόγια υπάρχουν  και τα προβλήματα ποιότητας μεταφοράς των επιβατών με συρμούς που όπως αναφέραμε και παραπάνω  να έχουν προβληματικά κλιματιστικά που υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου.

Υπουργική παρέμβαση για τα κλιματιστικά στους συρμούς

Το θέμα των προβληματικών κλιματιστικών πήρε σημαντική έκταση στα ΜΜΕ  αφού οδήγησε στην παρέμβαση της υφυπουργού μεταφορών  κας Χ.Αλεξοπούλου  στην διοίκηση της εταιρείας καθώς ταξίδεψε σε συρμό με πρόβλημα στα κλιματιστικά και δέχθηκε τις διαμαρτυρίες των επιβατών για την κατάσταση που επικρατούσε.

‘Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ανταλλακτικών των συρμών ,της έλλειψης προσωπικού στην τεχνική βάση,των απαράδεκτων εγκαταστάσεων  επισκευής και συντήρησης που είναι αντιπαραγωγικές ,της λανθασμένης διαχείρισης του τροχαίου υλικού στα σημερινά  δρομολόγια αλλά και της αποτυχημένης επιλογής  σε διευθυντικά στελέχη τα οποία ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ  στις απαιτήσεις του σιδηροδρόμου και ασχολούνται μόνο με βολέματα συνδικαλιστών αρεστών σε αυτούς !! (Θα γίνει  ειδική αναφορά τις επόμενες ημέρες)

Η κατηγοριοποίηση των εργαζομένων,ο διαχωρισμός σε «καλά» και «κακά» παιδιά  μέσα στην εταιρεία ,η προκλητική διαχείριση του προσωπικού, τα διάφορα γραφεία που πλέον ασφυκτιούν   από προσωπικό που φεύγει από τα τρένα ενώ έχουν προσληφθεί για καθήκοντα στο τρένο ,οι προκλητικές εξυπηρετήσεις, έχουν την τιμητική τους στο κλίμα διάλυσης.

Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Έρχεται Προαστιακός στα Δυτικά – 19 νέοι σταθμοί, σε ποιες περιοχές

Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο θα καλύψει τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μαζί με...

Ακινητοποιήθηκε για μια ώρα το τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς

Ταλαιπωρία στις ράγες έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Αθήνα προς Θεσσαλονίκη που ακινητοποιήθηκε για...

Κοινό δελτίο τύπου ΟΣΕ-Hellenic train

21 Ιουνίου 2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν...

Παρόμοια Θέματα