Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!

Ενημέρωση από τις συναντήσεις του σωματείου με την διοίκηση της Hellenic train

Το σωματείο μας πρωταγωνιστεί για  άλλη μια φορά  στην βελτίωση  των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας  όλων των εργαζομένων στην Hellenic train  και για αυτό συμμετείχε σε 2 διαδοχικές συναντήσεις με την διοίκηση της εταιρείας.

Το σωματείο  παρουσίασε με αδιαμφισβήτητα στοιχεία την εικόνα  της  πλήρους κατάρρευσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι  στις εγκαταστάσεις του Ρέντη αλλά και σε άλλα μηχανοστάσια.

Η πίεση που ασκήθηκε (καλόπιστα)  στην διοίκηση της εταιρείας για την  βελτίωση των συνθηκών εργασίας  έφερε άμεσα αποτελέσματα καθώς ήδη εδώ και δύο ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης των γραμμών στο Μ.Α.Ι.

Για το θέμα των αποδυτηρίων και των τουαλετών του  συνόλου του προσωπικού μας παρουσιάστηκε χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο όλες οι εργασίες αναβάθμισης αυτών των εγκαταστάσεων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του έτους.

Η διοίκηση πρότεινε στο σωματείο συνεχείς μηνιαίες συναντήσεις για να εκτιμάται τόσο η πρόοδος των εργασιών συντήρησης αποδυτηρίων, WC, εγκαταστάσεων, όσο  η πρόοδος των προμηθειών ανταλλακτικών καθώς παραδέχθηκε ( για άλλη μια φορά) ότι υπάρχει  πρόβλημα  με τον εφοδιασμό  των ανταλλακτικών καταλογίζοντας ευθύνη σε προμηθευτές που δεν είναι συνεργάσιμοι.

Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας για την οποιαδήποτε  περικοπή δρομολογίων και ζητήσαμε την άμεση επανδρομολόγηση  του συνόλου των δρομολογίων σε όλη την επικράτεια.

Δηλώσαμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας για τον διπλασιασμό των τελών χρήσης υποδομής η οποία νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καθώς αυτή δεν ανταποκρίνεται στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη της υποδομής

Από όσο ενημερωθήκαμε   η πραγματικά   κάθετη θέση του υπουργείου μεταφορών  προς  όλους τους διευθύνοντες συμβούλους  των σιδηροδρομικών εταιρειών για άμεση συννενόηση  και συντονισμό των εταιρειών που εμπλέκονται με τα σιδηροδρομικά εργα(υποδομή-τροχαίο υλικό-έργα)επιβεβαιώνει την θέση μας ότι κλάδος είναι ο σιδηροδρομικός που συμπεριλαμβάνει όλες τις ειδικότητες.

Το σωματείο επέρριψε  αποκλειστική  ευθύνη στην διοίκηση  της εταιρείας για την συνεχή αντιπαλότητα μεταξύ των εργαζομένων καθώς οι τεράστιες μισθολογικές διάφορες και οι ανισότητες συνεχώς διευρύνονται (χωρίς  ευθύνη του σωματείου μας) και ζήτησε την πλήρη εξάλειψη τους, τονίζοντας ότι υπέγραψε την ΣΣΕ με υπευθυνότητα λογω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπων και των δυσκολιών που ανέκυπταν για την εταιρεία .

Ξεκαθαρίσαμε ότι πλέον οι συνθήκες είναι διαφορετικές και  πρώτο μελημά μας είναι η κατάργηση των μισθολογικών ανισοτήτων και η αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων ισόνομα και δίκαια.

Ζητήσαμε την επίσπευση των προσλήψεων στις απαραίτητες  τεχνικές ειδικότητες ώστε όχι μόνο να επιταχυνθεί η διαδικασία παραγωγής αλλά και να γίνει πράξη η επένδυση της εταιρείας στο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. 

Ξεκαθαρίσαμε ότι εάν οι δεσμεύσεις της διοίκησης παραμείνουν μόνο λόγια χωρίς στην επόμενη συνάντηση να υπάρχουν απτά αποτελέσματα προόδου των εργασιών και των αιτημάτων που καταθέσαμε για εξάλειψη των διαφόρων και της επαναφοράς της ίσης και δίκαιης συμπεριφοράς στο προσωπικό οι αντιδράσεις μας θα είναι άμεσες και πολυεπιπεδες.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς αλλά και πολλά έγκυρα ΜΜΕ που το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά εκτίναξαν στα ύψη  την επισκεψιμότητα στο σάιτ του σωματείου ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕnews κάτι που αποδεικνύει ότι  το σάιτ μας αποτελεί τον σημαντικότερο φάρο  έγκυρης ενημέρωσης των σιδηροδρομικών  μακριά από κιτρινισμούς και αθλιότητες που δεν μας ταιριάζουν.

Σ.Ε.Π-ΤΡΑΙΝΟΣΕ news

Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Ο εφιάλτης της κακοκαιρίας επιστρέφει για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, που ακόμα μετρούν τις...

Νέοι βανδαλισμοί συρμών

2 συρμοί railbus οι οποίοι εκτελούν το δρομολόγιο Ρέντης -Πειραιάς βανδαλίστηκαν άγρια για...

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια σιδ. γραμμής Άνω Λεχώνια – Μηλιές

To Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural TourismNetwork) και το Δίκτυο Διατήρησης και Προβολής...

Παρόμοια Θέματα