Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!

Ιταλία :Η Trenitalia παραγγέλνει νέες κλινάμαξες που προσφέρουν «άνεση, ιδιωτικότητα και ηρεμία»

 Η εθνική εταιρεία επιβατών Trenitalia ανέθεσε σε μια κοινοπραξία του Skoda Group και της Titagarh Firema μια σύμβαση για την προμήθεια έως και 370 κλινάμαξες  τα οποία η τσεχική εταιρεία λέει ότι θα προσφέρουν μια «εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία με μεγαλύτερη άνεση, ιδιωτικότητα και ηρεμία που μοιάζει με συμβατικό δωμάτιο ξενοδοχείου».

Η σύμβαση-πλαίσιο που ανατέθηκε μέσω διαδικασίας με διαπραγμάτευση ανέρχεται σε 732,5 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ

Υπάρχει μια αρχική παραγγελία 138,6 εκατομμυρίων ευρώ για 22 πούλμαν DeLuxe, 44 Comfort και τέσσερα Economy, τα οποία θα επιτρέψουν τη λειτουργία των γραμμών Μιλάνο – Παλέρμο – Συρακούσα με εντελώς νέο τροχαίο υλικό.

Τα πούλμαν DeLuxe θα έχουν έξι μονόκλινα και δύο διπλά διαμερίσματα, το καθένα με τη δική του τουαλέτα και ντους και ατομικά ρυθμιζόμενο κλιματισμό. Θα υπάρχει μια μικρή κουζίνα με ηλεκτρικές συσκευές.

Τα βαγόνια Comfort θα έχουν επτά διαμερίσματα με τέσσερα κρεβάτια και δικό τους νιπτήρα. Ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα θα σχεδιαστεί για άτομα με μειωμένη κινητικότητα και τους συντρόφους τους, ενώ θα υπάρχει προσβάσιμη τουαλέτα και εγκαταστάσεις επιβίβασης.

Τα Economy βαγόνια θα έχουν ευρύχωρη διάταξη καθισμάτων 2+1, με διαχωριστικούς τοίχους, υποβραχιόνια, μεγάλα προσκέφαλα και ατομικό φωτισμό. Ο φαρδύς διάδρομος θα επιτρέπει «άνετη» χρήση του εσωτερικού χώρου όταν το τρένο κινείται, ενώ ο προθάλαμος θα διαθέτει σχάρες αποσκευών και αποθηκευτικούς χώρους. Θα υπάρχει μία τουαλέτα σε κάθε πλευρά του προθαλάμου.

Ο Όμιλος Škoda είπε ότι η παραγγελία αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη δημοτικότητα των νυχτερινών ταξιδιών με τρένο στην Ευρώπη.

Η εταιρεία άνοιξε ένα γραφείο στη Φλωρεντία για να στοχεύσει στην ιταλική αγορά τον Οκτώβριο του 2022 και έκτοτε έλαβε το συμβόλαιο για το αυτοκίνητο ύπνου και μια παραγγελία για την προμήθεια τραμ στο Μπέργκαμο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ένας άλλος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας εμπιστεύεται την 160χρονη παράδοση μας στην κατασκευή οχημάτων και έχει παραγγείλει πούλμαν ύπνου με ξεχωριστό αποτύπωμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Didier Pfleger στις 9 Αυγούστου.

Τα βαγόνια θα παράγονται στην Ιταλία από τον συνεργάτη Titagarh Firema με έδρα την Καζέρτα, κάτι που ο Pfleger είπε ότι θα φέρει «εξειδίκευση και εξαιρετική γνώση της τοπικής αγοράς».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Titagarh Firema, Carlo Logli, δήλωσε ότι η παραγγελία ήταν σημαντική για την Trenitalia, την Ιταλία και την εταιρεία και ήλπιζε ότι η συνεργασία με τη Skoda «θα είναι η πρώτη από πολλές πιο γόνιμες συνεργασίες στο μέλλον».

Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Ο εφιάλτης της κακοκαιρίας επιστρέφει για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, που ακόμα μετρούν τις...

Νέοι βανδαλισμοί συρμών

2 συρμοί railbus οι οποίοι εκτελούν το δρομολόγιο Ρέντης -Πειραιάς βανδαλίστηκαν άγρια για...

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια σιδ. γραμμής Άνω Λεχώνια – Μηλιές

To Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural TourismNetwork) και το Δίκτυο Διατήρησης και Προβολής...

Παρόμοια Θέματα