Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Ανοιχτή επιστολή Γεράσιμου Μαυραντώνη

Ενα από τα πολλά καθημερινά παραδείγματα πλήρους απαξίωσης του σήμερα και του αύριο του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.

Είναι δυνατόν από έναν υπάλληλο ηλικίας 55 ετών, μόλις 15 μηνών κατόπιν σοβαρής χειρουργικής επέμβασης και μόνιμο πρόβλημα χονδροπάθειας στο γόνατο να απαιτείται από την υπηρεσία μόνος, χωρίς κανέναν προσφερόμενο βοηθό να επισκευάσει μεγάλα οριζόντια Αμορτισερ Siemens, το καθένα περί των 50 με 60 κιλών; 

Σημειώνεται πως αυτός ο υπάλληλος από δική του πρωτοβουλία φρόντισε να υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτήν την επισκευή εκτελώντας ο ίδιος για και την έρευνα αγοράς τους, σεβόμενος την αλυσιδωτή δομή της σιδηροδρομικής συντήρησης, ώστε να επισκευάζονται το τάχιστο δυνατόν ασφαλή φορεία.

Εμένα η θέση μου τώρα ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Σιδηροδρομικών και Οικονομικός Γραμματέας στο σωματείο όπου εκλέγομαι ποια είναι; Να αιτηθώ βοήθεια από συνάδελφο ο οποίος θα παραλείψει τα ορισμένα βάσει οργανογράμματος καθήκοντά του ώστε να με βοηθήσει εκτελώντας υπηρεσιακώς αλλότρια καθήκοντα; Φυσικά και ΟΧΙ!

Οφείλει η εταιρία να στελεχώσει το συγκεκριμένο τμήμα με πρόσληψη νέου προσωπικού το οποίο όχι μόνο θα προσφέρει την καθημερινά απαραίτητη πρακτική βοήθεια στην επίτευξη του έργου του εν λόγω τμήματος, αλλά ταυτόχρονα κατά την εργασία του θα λαμβάνει και την απαραίτητη εκπαίδευση, για την μεταφορά τεχνογνωσίας ώστε το τμήμα αυτό να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του και μετά την συνταξιοδότησή μου. Τα προβλήματα αυτά υπάρχουν και σε άλλα τμήματα της συντήρησης του τροχαίου υλικού.

Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν εκ κομματικού δικαιώματος και διοικητικής εταιρικής στήριξης    (πρόσφατη η διοικητική προαγωγής τους), αλλά και αυτής κάποιων παλαιότερων στελεχών της συντήρησης, «αυλή τους» αυτήν την εταιρία. Αγνοούν όμως ότι ο σιδηρόδρομος είναι αλυσίδα, και μόνο ως τέτοια μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς.

Όπως θυσίαζαν στον βωμό της χθεσινής συνδικαλιστικής τους υπεροχής, έτσι θυσιάζουν και σήμερα στο βωμό της προαγωγής τους κάθε έννοια ισονομίας και ισοδιαχείρισης στον εργασιακό αυτό χώρο, όπου αντί να παλεύουν ώστε να πρυτανεύει η συναδελφικότητα, αλληλεγγύη και ευημερία της εταιρίας, παλεύουν για τα κομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα.  

Μάλλον είναι τόσο μεγάλη η προθυμία τους   να επιδείξουν το άξιο της ιεραρχικής προαγωγής τους όπου αδίστακτα βουλιάζον οικονομικά όχι μόνο την εταιρία στην οποία εργαζόμαστε, αλλά απαξιώνουν ταυτοχρόνως ολόκληρο τον Ελληνικό σιδηρόδρομο καθιστώντας ανέφικτο και το αξιοπρεπές αύριο αυτού.  

Γεράσιμος Μαυραντώνης

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα