Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021
No menu items!

Φόρουμ για την προώθηση πληρωμών ανοικτού βρόχου για τις δημόσιες μεταφορές

Στόχος του φόρουμ είναι να προωθήσει την υιοθέτηση πληρωμών ανοικτού βρόχου στα δίκτυα δημόσιων μεταφορών σε όλο τον κόσμο

Η Διεθνής Ένωση Δημόσιων Μεταφορών (UITP) μαζί με τη Visa, την American Express και τη Scheidt & Bachmann εγκαινίασαν το Φόρουμ Ανοικτών Πληρωμών Αστικής Κινητικότητας, το οποίο έχει ως στόχο να προωθήσει την υιοθέτηση πληρωμών ανοικτού βρόχου στα δίκτυα δημόσιων μεταφορών σε όλο τον κόσμο.

Ανοικτός βρόχος σημαίνει ότι οποιαδήποτε επιλέξιμη μέθοδος πληρωμής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή μιας διαδρομής χωρίς να είναι απαραίτητο να αποτελεί μέρος του ίδιου του συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι ο επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την ανέπαφη χρεωστική κάρτα του για να πληρώσει για τη διαδρομή, ακόμη και αν δεν συνδέεται με το συγκεκριμένο δίκτυο μεταφορών. Οι ιδρυτές του φόρουμ λένε ότι η προώθηση αυτής της προσέγγισης στις πληρωμές θα “βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για έναν κόσμο στον οποίο η πληρωμή για τις δημόσιες συγκοινωνίες στο σπίτι είναι τόσο οικεία και συναρπαστική όσο και όταν επισκέπτεστε μια πόλη στο εξωτερικό”.

Η έναρξη του φόρουμ ακολουθεί τις εκκλήσεις του τομέα για τη δημιουργία ενός σαφέστερου πλαισίου για τη συμμετοχή σε έναν πιο ανοικτό διάλογο σε διεθνές επίπεδο σχετικά με τις πληρωμές ανοικτού βρόχου για τις δημόσιες μεταφορές.

“Συνεργαζόμενοι με την UITP για το Φόρουμ Ανοικτών Πληρωμών Αστικής Κινητικότητας, είμαστε σε θέση να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της παγκόσμιας προσβασιμότητας σε πιο απρόσκοπτους, ανέπαφους τρόπους πληρωμής στα συστήματα μεταφορών και στην καλύτερη ικανοποίηση των αναγκών των φορέων εκμετάλλευσης των μέσων μεταφοράς, και των επιβατών παντού”, αναφέρει ο κ. Jason Blackhurst, ανώτερος αντιπρόεδρος των παγκόσμιων προϊόντων πωλήσεων της Visa.

Το φόρουμ θα δρομολογήσει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την εκπαίδευση της ευρύτερης αγοράς και τη βελτίωση της κατανόησης και της τεχνογνωσίας του ανοικτού βρόχου μεταξύ του τομέα των δημόσιων μεταφορών, αλλά κυρίως των φορέων εκμετάλλευσης και των αρχών διαμετακόμισης.

Τα υποψήφια μέλη ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν επικοινωνώντας με τον Andrea Soehnchen στην UITP.

Το Πόρτο πρόκειται να υιοθετήσει το ανέπαφο σύστημα σε όλο το δίκτυο συγκοινωνιών

Το Πόρτο πρόκειται να γίνει η πρώτη πόλη στην Πορτογαλία που θα υιοθετήσει σύστημα πληρωμών ανοικτού βρόχου για το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της το 2022.

Η Littlepay συνεργάζεται με τις Visa, Andante, TIP, Cybersource, Unicre, Card4B και ACS στη γραμμή αεροδρομίου του μετρό του Πόρτο και στη γραμμή 500 του λεωφορείου STCP. Η επέκταση του συστήματος σε όλες τις γραμμές του μετρό προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022.

Κάθε διαδρομή στο μετρό του Πόρτο θα κοστίζει 2 ευρώ και θα ισχύει για 1 ώρα και 15 λεπτά. Το σύστημα θα καλύπτει ένα ενιαίο εισιτήριο €2 για μετακινήσεις από σημείο σε σημείο με λεωφορείο. Το κόστος των εισιτηρίων θα περιορίζεται στο κόστος των 7 ευρώ για ένα ημερήσιο εισιτήριο.

Τελευταία Νέα

Η καθημερινή διέλευση τρένων μέσα από πολυσύχναστη γειτονιά. Έγινε πόλος έλξης τουριστών και ακόμη πιο επικίνδυνη…

Σε ένα πολύ στενό δρόμο, έκτασης περίπου 500  μέτρων σε γειτονιά της πόλης Ανόι στο Βιετνάμ, περνάνε καθημερινά τρένα....

Υβριδικές μηχανές θα λειτουργούν στον νορβηγικό σιδηρόδρομο

Η CargoNet, νορβηγική εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δύο υβριδικές μηχανές...

Η Αίγυπτος αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων των τρένων κατά 300%.

Η αιγυπτιακή Εθνική Αρχή Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε αύξηση 300% στην τιμή των εισιτηρίων για την...

Παρόμοια Θέματα