Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
No menu items!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: H Alstom θα προμηθεύσει τρένα στη Μελβούρνη έναντι 300 εκατ. ευρώ

Ο κατασκευαστής σιδηροδρόμων υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 25 προαστιακών τρένων στη Μελβούρνη, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας. Ο Γάλλος βιομήχανος πιστεύει ότι η παραγγελία αυτή θα “τονώσει” την τοπική κατασκευαστική βιομηχανία και θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης. Στο χρηματιστήριο, ωστόσο, η τιμή της μετοχής βρισκόταν στο κόκκινο το πρωί.

Πρόκειται για μια ειρηνική γαλλοαυστραλιανή συνεργασία που έρχεται σε έντονη αντίθεση με την τρέχουσα κρίση που συνδέεται με τη ματαίωση της πώλησης γαλλικών υποβρυχίων από τη Naval Group. Όμως, με μια μακροχρόνια σχέση με την πόλη της Μελβούρνης και την πολιτεία της Βικτώριας, η Alstom ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για 25 τρένα X’Trapolis που θα κυκλοφορούν στα προάστια της δεύτερης πόλης της χώρας.

Ο Γάλλος κατασκευαστής προμηθεύει τραμ στην αυστραλιανή πόλη από το 2001. Τα οικονομικά οφέλη για την Πολιτεία της Βικτώριας προβάλλονται επίσης ως επιχείρημα: “αυτά τα τρένα θα κατασκευαστούν στη Βικτώρια και θα αποτελούνται από τουλάχιστον 60% τοπικά υλικά, τονώνοντας τη βιομηχανία κατασκευής τροχαίου υλικού της Πολιτείας”, αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ομάδας τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου. Η σύμβαση που υπογράφηκε με το Υπουργείο Μεταφορών της Βικτώριας (DoT), υπόσχεται “νέες και βιώσιμες ευκαιρίες απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών θέσεων πρακτικής άσκησης και μαθητείας”.

Η παραγγελία, η οποία αποσκοπεί επίσης στην αντικατάσταση παλαιότερων στόλων τρένων, περιλαμβάνει τη Μελβούρνη και την Καμπέρα σε διάστημα δύο ετών. Η Alstom διαθέτει επίσης μια τοπική μονάδα παραγωγής στο Ballarat.

“Η Alstom είναι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσει τη συνεργασία της με την κυβέρνηση της Βικτώριας και την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού μέσω της οποίας θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε τρένα για τη Βικτώρια στη Βικτώρια”, δήλωσε ο Mark Coxon, διευθύνων σύμβουλος της Alstom Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, σημειώνοντας ότι η Alstom έχει ήδη προμηθεύσει την πόλη με “τα πιο αξιόπιστα τρένα της τα τελευταία 20 χρόνια”.

Το τρένο X’Trapolis, χωρητικότητας 1.240 ατόμων, λειτουργεί στη Μελβούρνη και στην Αδελαΐδα. Ενώ το πρόβλημα σε αυτή τη νότια πολιτεία της χώρας είναι η σύνδεση των ταχέως αναπτυσσόμενων προαστίων αυτής της πόλης των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων, η Alstom υπόσχεται την “ευελιξία” και την “αρθρωτότητα” αυτών των τρένων.

Oι παραγγελίες αυξάνονται το 2021

Στην Αυστραλία, η Alstom απασχολεί 1.650 άτομα σε 20 τοποθεσίες. Στο Σίδνεϊ, η Alstom προμηθεύει τροχαίο υλικό και εξοπλισμό σηματοδότησης για ένα αυτόματο μετρό.

Στο χρηματιστήριο του Παρισιού τη Δευτέρα, η τιμή της μετοχής της Alstom υποχώρησε κατά 3,35% στα 31,1 ευρώ ανά μετοχή.

Ωστόσο, με την προσθήκη των τρένων της Bombardier στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της μετά την εξαγορά της καναδικής εταιρείας, παρά την πολύπλοκη διαδικασία ενσωμάτωσης, η Alstom θα συνεχίσει να πουλάει το 2021. Μόλις υπέγραψε μια νέα παραγγελία στη Γερμανία ύψους σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, μετά από μια μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία τον Αύγουστο και μια άλλη στη Δανία τον Ιούνιο. Ο γαλλικός κατασκευαστής έχει επίσης επιλεγεί για την προμήθεια 36 συρμών μετρό στην πόλη Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

 

ΠΗΓΗlatribune.fr

Τελευταία Νέα

Απεργιακή ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ 11/4/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ

Αθήνα, 15 / 4 / 2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία...

Στον σιδηρόδρομο και τη Mercitalia Logistics της FS στρέφεται η Amazon για τη μεταφορά των e-commerce εμπορευμάτων

Τη μεταφορά εμπορευμάτων ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon, μεταξύ των κέντρων διανομής που διαθέτει ο...

Παρόμοια Θέματα