Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021
No menu items!

Ολλανδία: Mάχη κατά του γκράφιτι με κάμερες αισθητήρων και drones

Η NS Netherlands Railways (ολλανδικοί σιδηρόδρομοι) συνεργάζεται με την αστυνομία για να βελτιώσει την πρακτική της κατά του γκράφιτι στα τρένα.

Η προτεινόμενη νέα μέθοδος επικεντρώνεται στη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών και στην έγκαιρη ανίχνευσή τους. Τα περισσότερα γκράφιτι δημιουργούνται στην πραγματικότητα όταν τα τρένα είναι ακίνητα και προκειμένου να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν σε πρώιμο στάδιο ότι κάποιος βρίσκεται στο χώρο και παραμορφώνει τις αμαξοστοιχίες, δοκιμάζεται η χρήση καμερών και αισθητήρων.

Η NS έχει επίσης αναπτύξει μια νέα εφαρμογή για τους εργαζόμενους. Αυτό τους επιτρέπει να αναφέρουν αμέσως το γκράφιτι, μόλις το δουν. Οι αναφορές συγκεντρώνονται σε μια βάση δεδομένων και συνδέονται αυτόματα με τα υλικοτεχνικά δεδομένα των αμαξοστοιχιών. Αυτό καθιστά δυνατή, για παράδειγμα, την άμεση ανακάλυψη της ύποπτης τοποθεσίας της παραποίησης και την εφαρμογή πιο στοχευμένων μέτρων ασφαλείας εκεί. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο για τα γκράφιτι αλλά και για τους βανδαλισμούς.

Με τη συλλογή και το συνδυασμό όλων των διαθέσιμων πληροφοριών, δημιουργείται μια εθνική βάση δεδομένων για τα γκράφιτι, η οποία αποτελείται ήδη από περισσότερες από 2 εκατομμύρια φωτογραφίες. Στόχος είναι να ληφθούν πληροφορίες για όλα τα γκράφιτι στα τρένα, για ύποπτες “σκηνές εγκλήματος” και να συνδεθούν με τους πιθανούς βάνδαλους. Έτσι ώστε αν κάποιος συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας παράνομης ενέργειας να μπορεί να τιμωρηθεί και για προηγούμενους βανδαλισμούς.

Για να γίνουμε ακόμη πιο συγκεκριμένοι, το έργο περιλαμβάνει τη χρήση καμερών με αισθητήρες που εκπέμπουν σήμα όταν βλέπουν κίνηση, ανιχνεύουν τον ήχο ενός δοχείου ή την απελευθέρωση χρώματος. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τη λήψη εικόνων από ψηλά.

Ο λόγος για αυτή τη μαζική ανάπτυξη δυνάμεων εξηγείται εύκολα. Το 2020, πάνω από 142.000 m2 γκράφιτι τοποθετήθηκαν στο εξωτερικό των τρένων, μια αύξηση 65% από το 2015. Αυτή η μορφή βανδαλισμού προκαλεί αυξανόμενη ενόχληση στους ταξιδιώτες: τα τρένα πρέπει να τίθενται εκτός λειτουργίας για καθαρισμό και, επομένως, δεν είναι χρησιμοποιήσιμα. Η ασφάλεια δεν πρέπει επίσης να παραβλέπεται. Ένα καθαρό τρένο κάνει τους επιβάτες να αισθάνονται πιο άνετα .

Τελευταία Νέα

Παρόμοια Θέματα