Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Έκδοση ημερολογίου 2022 από τους Φίλους του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης

Στην τρίχρονη πορεία της Ομάδας των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού, αποτυπώθηκαν δεκαετίες της ιστορίας των σιδηροδρόμων, με λόγο και εικόνα.

Οικογενειακά ενθυμήματα αγαπημένων που δούλεψαν στα τρένα, νοσταλγικά στιγμιότυπα επιβατών, ένας συρμός κατάμεστος τον καιρό του πολέμου, της προσφυγιάς ή της μετανάστευσης. Άνθρωποι που ήταν και δεν είναι πια!

Σε άλλες πάλι, απουσιάζουν οι άνθρωποι, μα είναι παρόντα τα τρένα, οι ράγες, η αποβάθρα ή ο Σταθμός. Ιστορία, μνήμη και νοσταλγία!

Αυτό το αποθησαυρισμένο υλικό, που βγήκε απ’ τα συρτάρια των σπιτιών για να μπει στις καρδιές των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού, είναι μια ανεκτίμητη κληρονομιά.
Με σεβασμό στην κληρονομιά αυτή και ελπίδα για το χρόνο που έρχεται, η Ομάδα των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού αποφάσισε την έκδοση ημερολογίου για το 2022.

Το ημερολόγιο, δεν είναι απλός ημεροδείκτης.
Είναι, ευχή για τα όμορφα που δεν ήρθαν ακόμη, αναζήτηση των γιορτινών ημερών, η στήλη με τα σαββατοκύριακα των αποδράσεων.

Και μαζί, μια φωτογραφία από την αποθησαυρισμένη κληρονομιά του χρόνου.
Καλούμε τους φίλους να συνδράμουν στο ημερολόγιο της νέας χρονιάς, αποστέλλοντας μέχρι 30 Νοεμβρίου 2021 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο imerologiogallikou2022@gmail.com φωτογραφίες που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στην έκδοση, με μιαν υποσημείωση για τα πρόσωπα που απεικονίζονται, το χρόνο και τον τόπο λήψης.

Ο περιορισμένος αριθμός φωτογραφιών κάνει αναγκαία την επιλογή, κυρίως με βάση την ποιοτική ανάλυση της εικόνας.

Γι αυτό, με τις φωτογραφίες ανά χείρας, μπορείτε αν θέλετε να περάσετε από την ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ, Καραϊσκάκη 9, απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης- που προσφέρθηκε να βοηθήσει, για την άμεση ψηφιοποίηση και επεξεργασία τους. Καλό θα είναι, οι φωτογραφίες να είναι αδημοσίευτες.

Πληροφορίες για τη διαδικασία μπορείτε να πάρετε από την κ. Μαρία Καζβακίδου, με τηλ. επικοινωνίας 6979342508.
Η συνδρομή σας αυτή βοηθά να γίνει ακόμη πιο ανεξίτηλο το ιστορικό αποτύπωμα του τρένου και αναπόδραστη η ανάγκη να σωθεί ο Γαλλικός Σταθμός Αλεξανδρούπολης.

Η Διαχειριστική Ομάδα

ΠΗΓΗevros24.gr

Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου Πηλίου

Αυτοψίες Δημάρχου Νοτίου Πηλίου- Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου...

Ο ΔΕΣΦΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Συνεπώς είναι η καθ' ύλην...

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο Πρόγραμμα : Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου – Ο Ντάνιελ μάς πήγε δυο χρόνια πίσω

Στην επόμενη διετία αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εξαιτίας...

Παρόμοια Θέματα