Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
No menu items!

Τα “έξυπνα” παράθυρα των τρένων θα εμφανίζουν ενημερωμένες πληροφορίες για τη διαδρομή


Με την τεχνολογία SmartMMI, οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς μπορούν να λαμβάνουν ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι τους – απευθείας στο παρακείμενο παράθυρο του τρένου τους.

Παρέχουν στους επιβάτες ολοκληρωμένες ενημερωμένες πληροφορίες
Το SmartWindows είναι ένα έξυπνο σύστημα ενσωμάτωσης δεδομένων που χρησιμοποιεί φιλτράρισμα βάσει κατάστασης και οπτικοποίηση πληροφοριών βάσει πλαισίου.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, πέντε εταίροι από τη βιομηχανία και την έρευνα εργάζονται σε ένα έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την ερευνητική πρωτοβουλία mFund του γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών. Στόχος είναι να παρέχεται στους επιβάτες ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη πληροφόρηση – για παράδειγμα σε περίπτωση καθυστερήσεων ή αλλαγών – σε όλη την αλυσίδα κινητικότητας. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή που ακολουθούν ή τουριστικούς προορισμούς κατά μήκος της διαδρομής μέσω των SmartWindows.

“Κάθε ταξίδι πρέπει να γίνει μια εμπειρία κινητικότητας”, λέει η Bettina Langensiepen του ομίλου HÜBNER.

Η HÜBNER καθιστά δυνατή την εγκατάσταση των διαφανών οθονών σε οχήματα δημόσιων μεταφορών. Η εταιρεία παρέχει υλικά όπως οι μονωμένοι υαλοπίνακες, τα περιμετρικά πλαίσια και το κάλυμμα, καθώς και τη συγκόλληση και συναρμολόγηση των εξαρτημάτων για δοκιμές σε εξέδρα δοκιμών σύμφωνα με τα πρότυπα UIC.

Επαυξημένη πραγματικότητα και διαδραστική εξερεύνηση
Για την έξυπνη ενσωμάτωση των σχετικών δεδομένων, τη σημασιολογική τους αξιολόγηση και τη δυναμική τους αξιοποίηση, οι εταίροι του έργου ανέπτυξαν νέες τεχνολογίες που κάνουν χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας και των διαδραστικών τρόπων αναζήτησης. Χρησιμοποιούνται επίσης τεχνολογίες μεγάλων και μικρών δεδομένων, καθώς και ανοικτές πηγές δεδομένων και τρίτοι πάροχοι δεδομένων. Η προστασία και η ασφάλεια των δεδομένων αποτέλεσε μέλημα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης.

Η υφιστάμενη κατάσταση των επιβατών ρυθμίζεται μέσω πληροφοριών πλαισίου που επιτρέπουν στο σύστημα να επιλέγει δεδομένα προσαρμοσμένα στη συγκεκριμένη κατάσταση, ενώ παράλληλα εμφανίζονται προσωπικές πληροφορίες στα smartphones των χρηστών και γενικές συμπληρωματικές πληροφορίες στο διαφανές SmartWindow του οχήματος.

“Με τη χρήση χρωματικών ενοτήτων, για παράδειγμα, είναι στη συνέχεια δυνατή η σύνδεση μεταξύ της προσωπικής διαδρομής του επιβάτη και άλλων γενικών πληροφοριών”, εξήγησε η Bettina.

Τελευταία Νέα

Απεργιακή ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ 11/4/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ

Αθήνα, 15 / 4 / 2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία...

Στον σιδηρόδρομο και τη Mercitalia Logistics της FS στρέφεται η Amazon για τη μεταφορά των e-commerce εμπορευμάτων

Τη μεταφορά εμπορευμάτων ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon, μεταξύ των κέντρων διανομής που διαθέτει ο...

Παρόμοια Θέματα