Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Eνωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, εκφράζουν για πολλοστή φορά την πάγια εναντίωσή τους στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Για μία ακόμα χρονιά καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους, να μη συναινέσουν εμπράκτως στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι καταναλωτικές συνήθειες δεν πρέπει να περιλαμβάνουν τις αγορές τις Κυριακές,  οι δε καταναλωτές πρέπει να χρησιμοποιούν το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους:  τη δύναμη της επιλογής και της απόφασης.

Θα πρέπει καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι από κοινού, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς αυτό θα οδηγήσει:

– στην επικράτηση συνθηκών ολιγοπωλίου στην αγορά, εξαφανίζοντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, με αναπόφευκτη συνέπεια το λουκέτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

– στην αναστάτωση προσωπικής και οικογενειακής ζωής, παραβιάζοντας θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για το εμπόριο, είναι προάγγελος πλήρους ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, όπως άλλωστε έχει διαφανεί και με τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο!

Για το λόγο αυτό, καλούμε ακόμα μία φορά τους καταναλωτές να προτιμούν με την επιλογή τους τις επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία.

Στηρίζουμε το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές:

Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!

ΠΗΓΗeeke.gr

Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου Πηλίου

Αυτοψίες Δημάρχου Νοτίου Πηλίου- Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου...

Ο ΔΕΣΦΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Συνεπώς είναι η καθ' ύλην...

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο Πρόγραμμα : Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου – Ο Ντάνιελ μάς πήγε δυο χρόνια πίσω

Στην επόμενη διετία αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εξαιτίας...

Παρόμοια Θέματα