Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ -ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Έβγαλαν χωρίς απολύμανση για δρομολόγιο τρόλεϊ που οδήγησε οδηγός με συμπτώματα κορονοϊού

Μία νέα καταγγελία για την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες κάνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στον ΟΑΣΑ, αναφερόμενη σε περιστατικό, όπου «ενώ ήταν σε γνώση της εταιρείας από το προηγούμενο απόγευμα ότι εργαζόμενος είχε συμπτώματα και περίμενε αποτελέσματα του τεστ, έβγαλαν για δουλειά το όχημα στο οποίο δούλευε, την επόμενη το πρωί, χωρίς απολύμανση»!

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΔΑΣ, αν και ήταν σε γνώση της διοίκησης από το απόγευμα της Παρασκευής ότι εργαζόμενος οδηγός σε τρόλεϊ είχε συμπτώματα και περίμενε αποτελέσματα του τεστ covid, το πρωί του Σαββάτου έβγαλαν για δουλειά το συγκεκριμένο όχημα χωρίς την αναγκαία απολύμανση. Μάλιστα, το τεστ στον οδηγό βγήκε θετικό.

Ο οδηγός που το πρωί του Σαββάτου παρέλαβε το όχημα, δεν γνώριζε τίποτε και ενημερώθηκε αργότερα, ενώ ήδη είχε εκτελέσει δύο δρομολόγια με επιβάτες. «Τελικά δόθηκε ”οδηγία” μετά την απόσυρση του συγκεκριμένου οχήματος, ο οδηγός να βγάλει άλλο όχημα να ολοκληρώσει τη βάρδια, να το παραδώσει στον απογευματινό οδηγό και έπειτα να πάει για τεστ, με κίνδυνο αν ήταν θετικός να μεταδώσει τον ιό στον επόμενο αλλά και στους επιβάτες».

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ σημειώνει πως «αυτές είναι οι εντολές που δίνουν σε όλα τα αμαξοστάσια σε περίπτωση κρούσματος». Όμως, «ο οδηγός πήρε την ευθύνη κι απαίτησε για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων να αποσυρθεί το όχημα χωρίς κόσμο. Το όχημα να μείνει στο αμαξοστάσια για απολύμανση. Να μη βγάλει άλλο όχημα και να πάει αμέσως για τεστ. Επίσης επειδή είναι πιθανό λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος να μην είναι αξιόπιστη η πρώτη εξέταση να επαναλάβει το τεστ μετά από τρεις μέρες. Ως τότε να μείνει εκτός υπηρεσίας με άδεια covid».

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία αναφέρει πως «επιβεβαιώθηκαν άλλη μια φορά οι καταγγελίες μας για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της εταιρείας», καθώς «το νέο περιστατικό είναι χαρακτηριστικό για το πώς γίνεται η ιχνηλάτηση κρούσματος»…

«Μετά απ’ όλα αυτά είναι καθαρό ότι είναι κανόνας η απόκρυψη κρουσμάτων», τονίζει, καταγγέλλοντας «για άλλη μια φορά την εργοδοσία και την κυβέρνηση» που «κανένα μέτρο ουσιαστικό δεν πήραν εδώ κι ένα χρόνο για την προστασία της υγείας εργαζομένων και επιβατών». Συγκεκριμένα, αναφέρει πως γίνονται «ελάχιστα έως ανύπαρκτα τεστ, χωρίς συχνή απολύμανση των οχημάτων και χώρων εργασίας, με ένα μουσαμά για προστασία του οδηγού, με τους επιβάτες να στοιβάζονται στα οχήματα», ενώ «είναι επαναλαμβανόμενη η ανεύθυνη στάση στη διαδικασία της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, και απόκρυψης των κρουσμάτων».

Παράλληλα, αναδεικνύει την «τεράστια ευθύνη» που έχουν και οι πλειοψηφίες των σωματείων του χώρου «που αποδεικνύονται οι καλύτεροι συνεργάτες της διοίκησης και της κυβέρνησης», οι οποίες «είναι συνυπεύθυνοι στην προσπάθεια απόκρυψης των κρουσμάτων» και «από κοινού παίζουν τις ζωές μας στα ζάρια».

Η παράταξη απαιτεί:

  • Εδώ και τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό των μέσων μαζικής μεταφοράς.
  • Πύκνωση δρομολογίων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Καθημερινή απολύμανση οχημάτων και χώρων εργασίας.
  • Επίταξη όλων των διαθέσιμων ιδιωτικών ( ΚΤΕΛ, Τουριστικών) οχημάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενόψει του τρίτου κύματος.
ΠΗΓΗ902

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα