Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Στο έλεος των βανδάλων και της κρατικής αδιαφορίας ο σιδηρόδρομος στην Αττική

Τον περασμένο Μάιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ είχε καταγγείλει δημόσια περιστατικά δολιοφθοράς στο δίκτυο του Προαστιακού της Αθήνας και συγκεκριμένα στο τμήμα Νερατζιώτισσα – Αεροδρόμιο. Ο κ. Τερεζάκης ανέφερε μάλιστα πως βιντεοληπτικό υλικό το οποίο απεικόνιζε πρόσωπα είχε παραδοθεί στην ΕΥΠ η οποία και θα διερευνούσε τα περιστατικά αυτά. Έξι μήνες αργότερα, η έρευνα την ΕΥΠ δε φαίνεται να έχει καταλήξει κάπου. Έτσι, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες και για τα νεότερο περιστατικό αυτής της εβδομάδας κοντά σε υποσταθμό στις Αχαρνές.

Ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη πως άγνωστοι κατέστρεψαν κάμερα ασφαλείας στο σημείο της δολιοφθοράς, 9 μέρες πριν γίνει η δολιοφθορά δείχνει ότι μάλλον δεν έχουν αλλάξει πολλά στον ΟΣΕ ως προς την κουλτούρα ασφάλειας που θα έπρεπε να διαθέτει. Ο οργανισμός πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο η συγκεκριμένη κρίσιμη εγκατάσταση έμεινε αφύλακτη επί 9 μέρες καθώς και γιατί δεν φυλάσσεται και από προσωπικό.

 Ο ΟΣΕ, επίσης, πρέπει να δώσει τέλος στην αδιαφορία, βρίσκοντας μία λύση στο πρόβλημα των πτώσεων δέντρων επί των γραμμών στους πρόποδες της Πάρνηθας, αφού ουδέποτε έχει γίνει η απομάκρυνση των καμμένων δέντρων μετά τη μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης. Το περασμένο Σάββατο 4 Νοεμβρίου ο νοτιάς έριξε στις γραμμές δέντρα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων επί τουλάχιστον 5 ώρες. Την ίδια μέρα διακόπηκε και η ηλεκτροδότηση για ώρες μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λιτοχωρίου, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Λάρισα να πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα