Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Γερμανία: Ακυρώθηκαν τρένα εν μέσω καταιγίδων στα νότια – Τρένο εκτροχιάστηκε στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Τα τρένα μεταξύ Μονάχου και Στουτγάρδης ακυρώθηκαν ξανά την Κυριακή, καθώς κάτοικοι και αρχές έδιναν μάχη με την έντονη βροχόπτωση. Δύο βαγόνια τρένου express intercity εκτροχιάστηκαν στη Βάδη Βυρτεμβέργη λόγω κατολίσθησης.

Αρκετές περιοχές των νότιων πολιτειών της Γερμανίας έχουν πλημμυρίσει από έντονες βροχοπτώσεις

Οι γερμανικές αρχές συνέχισαν να λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τις δραματικές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στο νότο, με αρκετές σιδηροδρομικές γραμμές να παραμένουν ακυρωμένες και εθελοντές να έχουν αναπτυχθεί για να απομακρύνουν τους πολίτες και να μοιράζουν σάκους άμμου.

Η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn ανακοίνωσε την ακύρωση των σιδηροδρομικών δρομολογίων μεταξύ της Στουτγάρδης, της πρωτεύουσας της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, Μόναχο. Οι δύο νότιες πολιτείες έχουν πληγεί περισσότερο από τις καταιγίδες μέχρι στιγμής.

Ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bahn στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει πόσο καιρό θα διαρκέσει η αναστολή.

Η πρόγνωση του καιρού της Κυριακής προέβλεπε ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική και νότια Γερμανία.

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία διατήρησε το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης για την περιοχή μεταξύ της λίμνης της Κωνσταντίας και της Άνω Σουηβίας έως τη δυτική Άνω Βαυαρία, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Bundeswehr, ο γερμανικός στρατός, παρενέβη για να παράσχει υποστήριξη στις προσπάθειες ανακούφισης.

Εθελοντές και πράκτορες αρωγής έχουν αναπτυχθεί για να απομακρύνουν τους πολίτες

Τρένο εκτροχιάστηκε στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Εν τω μεταξύ, αργά το Σάββατο, δύο βαγόνια ενός τρένου express intercity εκτροχιάστηκαν στην πολιτεία Βάδη-Βυρτεμβέργη μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις έπληξε τις σιδηροδρομικές γραμμές. Στο τρένο επέβαιναν 185 επιβάτες, κανένας από τους οποίους δεν τραυματίστηκε.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το τρένο, δήλωσε εκπρόσωπος της εθνικής σιδηροδρομικής εταιρείας που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Schwäbisch Gmünd, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Στουτγάρδης, όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση.

Τα δύο πρώτα βαγόνια του τρένου εκτροχιάστηκαν αλλά δεν ανατράπηκαν, είπε ο εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων. Χτυπήθηκε επίσης ένα αυτοκίνητο, αλλά ο οδηγός δεν τραυματίστηκε.

Το τρένο είχε αλλάξει διαδρομή μεταξύ των πόλεων Ουλμ και Στουτγάρδης λόγω των πλημμυρών.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βαυαρία καθώς ο Δούναβης φουσκώνει

Στην πόλη Schrobenhausen της Άνω Βαυαρίας, οι πυροσβέστες και οι υπηρεσίες διάσωσης προετοιμάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου για να απομακρύνουν περίπου 670 ανθρώπους.

Δέκα δήμοι της Βαυαρίας κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, εν μέσω πλημμύρας στον ποταμό Δούναβη και σε αρκετούς από τους παραπόταμους του. Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για νέες βροχές και καταιγίδες από τα βόρεια.

Οι περιοχές που είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν την Κυριακή περιλάμβαναν το Swabian Jura, το Augsburg, τη Νυρεμβέργη, το Bamberg και το Regensburg.

Οι εκκλήσεις για εκκένωση στην περιοχή του Άουγκσμπουργκ παρατάθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, με τα τρένα μεταξύ της συνοικίας και της Στουτγάρδης να έχουν σταματήσει την Κυριακή. Ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης δημιουργήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Άουγκσμπουργκ.

Οι γερμανικές αρχές μεταφέρουν σάκους άμμου σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Αρωγής της Γερμανίας (THW) τοποθέτησε χιλιάδες σάκους άμμου στις πλημμυρισμένες περιοχές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τη Βαυαρία, καθώς και σε περιοχές που απειλούνται από πλημμύρες. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής επρόκειτο να είχαν παραδοθεί περίπου 30.000 σάκοι άμμου.

Τα αιτήματα για σάκους με άμμο έχουν ενταθεί εν μέσω συνεχών βροχοπτώσεων.

ΠΗΓΗDW

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα