Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ευρωπαϊκό δάνειο 13 δισ. CZK στην Τσεχία για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού της δικτύου

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας υπέγραψαν συμφωνία δανειοδότησης, ύψους 13 δισ. CZK, για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Η χρηματοδότηση θα βελτιώσει τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΔΕΔ-Μ στη χώρα και θα επιτρέψει την εγκατάσταση συστήματος ERTMS.

Το έργο θα διαχειρίζεται η Správa železnic, s.o., ο κρατικός διαχειριστής σιδηροδρομικής υποδομής, υπό την εποπτεία του υπουργείου Μεταφορών της Τσεχίας, ενώ σχεδιάζεται η εγκατάσταση μπαρών σε ισόπεδες διαβάσεις ή η αντικατάστασή τους με γέφυρες ή σήραγγες, έτσι ώστε τα αυτοκίνητα, τα ποδήλατα και οι πεζοί να μπορούν να διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές χωρίς να έχουν πρόσβαση στις γραμμές.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης έργα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και κτίρια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με μειωμένη κινητικότητα και ταξιδιώτες με παιδιά. Αποτελείται από περίπου 40 επιμέρους έργα που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του 2028. Περίπου το1/4 των αναβαθμίσεων θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Πράγας.

Μόλις ολοκληρωθεί, το έργο θα ωφελήσει περίπου 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και θα διευκολύνει τη μεταφορά περισσότερων από 8 εκατομμυρίων τόνων εμπορευμάτων.

Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του προέδρου του ΟΣΕ στο TRT

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΟΣΕ, Γιάννου Γραμματίδη στο TRT και στην εκπομπή «Κεντρική...

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΑΘΗΝΑ 19/9/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αγαπητοί Επιβάτες...

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ...

Παρόμοια Θέματα