Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ανακοίνωση Ν.Κιουτσούκη για τα όσα συμβαίνουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Η διαχρονική εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου , η τραγική έλλειψη προσωπικού στον ΟΣΕ αλλά  και στην HELLENIC TRAIN, οι outsortsing εργολαβίες που ΔΕΝ πραγματοποιούνται παρά τα υψηλά κοστολόγια, έχουν ως αποτέλεσμα την εντατικοποιηση της εργασίας σε θέσεις ευθύνης(Σταθμάρχες-Κλειδούχοι-Μηχανοδηγοί-Συνοδοί)που το παραμικρό ανθρώπινο λάθος ή η παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό ή τραγικό συμβάν.

Η ανικανότητα δε, ορισμένων διευθυντικών στελεχών και των δυο εταιρειών, η υποαμοιβόμενη εργασία, η τραγική έλλειψη ανταλλακτικών, η παλαιότητα του τροχαίου υλικού που η Siemens κατασκεύασε το 1999 ΜΟΝΟ για το Ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και μια σειρά άλλων προβλημάτων, έχουν ως αποτέλεσμα τα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά συμβάντα που σχεδόν καθημερινά καταγράφονται στον Σιδηρόδρομο.

Πολλά από αυτά τα συμβάντα  αποτρέπονται ή ελαχιστοποιούνται χάρη στον επαγγελματισμο των σιδηροδρομικών παρά την εντατικοποίηση της εργασίας τους.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ως πότε;

Η κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο, οι τοπικοί φορείς και οι διοικήσεις των εμπλεκομένων σιδηροδρομικών εταιρειών, οφείλουν από κοινού ΤΑΧΙΣΤΑ να διορθώσουν όσα δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες!!!

Πιστέψαμε, ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όλοι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι θα έβαζαν επιτέλους το “δάχτυλο επί των τύπων των ήλων”…

Δυστυχώς όμως, καθημερινά, προσπαθούν να διαψεύσουν τις προσδοκίες και την ελπίδα για έναν πραγματικά Ευρωπαϊκό Σιδηρόδρομο, εκτός από εμάς και τους εαυτούς τους!!!

Είναι ξεκάθαρο ότι σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο δεκάδων προβλημάτων, με τροχαίο υλικό  που χρειάζεται αναβάθμιση ,με τα συστήματα ασφαλείας να  μην έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα, και με την τραγική έλλειψη προσωπικού, το Α και το Ω για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου, παραμένει ο Επαγγελματισμός των Σιδηροδρομικών και η κατά γράμμα εκτέλεση του Γ.Κ.Κ.!!!

Νίκος Κιουτσούκης Πρόεδρος ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα