Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Αλλαγές στο ΔΣ της ΠΕΠΕ (Παραιτήσεις μελών και ανεξαρτητοποιήσεις)

Αλλαγές στο ΔΣ της ΠΕΠΕ καθώς 2 μέλη του ΔΣ παραιτήθηκαν .

Από την παράταξη της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ παραιτήθηκε ο γγ του σωματείου Ιοραδανίδης Α και αντικαταστάθηκε από τον Καλαμάρα Μ.( Είναι η δεύτερη φορά που παραιτείται γ.γ. από το σωματείο της ΠΕΠΕ .Και οι δύο γγ ήταν εκλεγμένοι με την ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ)

Από την παράταξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ παραιτήθηκε ο Κοίλιαρης Κ και αντικαταστάθηκε από τον Τσιαγγιαβουρίδη Ε.

Τέλος υπήρξε επιστολή ανεξαρτητοποίησης από τον εκλεγμένο με την ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ Ουσταγιαννίδη Δ ο οποίος αποχώρησε από την συγκεκριμένη παράταξη με σοβαρές αιχμές και καταγγελίες στην επιστολή του και την οποία παραθέτουμε.

Aγαπητοί συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ανακοινώσω την αποχώρηση μου από την παράταξη της συνεξέλιξης Θα συνεχίσω την παρουσία μου στο ΔΣ της ΠΕΠΕ ως ανεξάρτητο μέλος τιμώντας τις ψήφους των συναδέλφων μου ώστε να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα τους ,τα εργασιακά τους δικαιώματα και κατακτήσεις.Κάτι που η παράταξη της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ έχει προ πολλού σταματήσει να κάνει καθώς έχει μεταβληθεί σε εργοδοτική εντολοδόχο και το χειρότερο από όλα στρέφεται απροκάλυπτα εναντίον των μηχανοδηγών και μάλιστα με απαράδεκτους χαρακτηρσιμούς.

Στον χυδαίο πόλεμο που δέχτηκα από διευθυντικά στελέχη και προισταμένους με αποκορύφωμα τις στημένες κατηγορίες με τις οποίες με παρέπεμψαν σε πειθαρχικό η ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ οχι μόνο σιώπησε αλλά τάχθηκε υπερ των κατηγοριών εναντίον μου με απαράδεκτες εκφράσεις που με πρόσβαλαν ως εργαζόμενο,ως συνδικαλιστή,ως άνθρωπο.

Νυν αλλά και πρώην μέλη της παράταξης της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ αποκαλούσαν ανήθικους εμένα αλλά και άλλους συναδέλφους λόγω της προσωπικής μας επιλογής να αποχωρήσουμε από εκπαιδευτές.Η ηγεσία της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ αναγνωρίζει μόνο στον ευατό της το δικαίωμα να μην είναι εκπαιδευτές αλλά όχι στους υπόλοιπους συναδέλφους.

Οι στημένες κατηγορίες στο πειθαρχικό συμβούλιο κατέπεσαν με κρότο προς μεγάλη απογοήτευση μερικών μελών της παράταξης που δυστυχώς (από οτι αποδείχθηκε κατόπιν) συμπορευτήκαμε μαζί στην αρχή της πορείας της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ αλλά και προς απογοήτευση των διευθυντών και προισταμένων συνεργατών τους.

Η πορεία μου παραμένει αμετάβλητη στηρίζοντας τον αγώνα των μηχανοδηγών για καλύτερες αμοιβές για καλύτερες συνθήκες εργασίας ,για ασφαλέστερες μεταφορές .Σε κανένα σημείο της συνδικαλιστικής μου πορείας δεν θα μου πέρναγε ποτέ από το μυαλό να σταθώ στο πλάι διευθυντών κατά εργαζομένων κάτι που αυτή η ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ είναι φανερό ότι προτιμά.

Σχόλια,ύβρεις,απειλές ,οικονομική επίθεση,εργασιακό μπούλιγκ, γίνεται κατα κόρον και η ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ σιωπά.

Αυτού του είδους οι πρακτικές με την εργασιακή τιμωρία σχεδόν σε μόνιμες υπηρεσίες εφεδρείας δεν με λυγίζουν αλλά με πεισμώνουν περισσότερο.Δεν έμαθα να σκύβω το κεφάλι απέναντι σε κανέναν .Και σίγουρα και πολλοί άλλοι συνάδελφοι που η ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ νομίζει ότι με την αγαστή σχέση της με τον υπηρεσιακό μηχανισμό μπορεί να εκβιάζει ή να απειλεί.

Όλα όμως έχουν ένα τέλος..

Ο αγώνας μου συνεχίζεται όπως ξεκίνησε.Όρθιος και όχι σερνόμενος.

Παρακαλω πολυ η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί σε ολα τα μελη της ΠΕΠΕ.

Ουσταγιαννίδης Δημήτριος

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα