Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την πρωινή συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στον RealFM.

Ξεκινώντας από τη μάχη …αρμοδιοτήτων (ΟΣΕ – Γραμματεία Δασών) για τον καθαρισμό της σιδηροδρομικής γραμμής από δέντρα, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι «θέμα αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει». Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, «προφανώς δεν τίθεται ζήτημα για τον καθαρισμό όταν υπάρχει θέμα επικινδυνότητας στις σιδηροδρομικές γραμμές. Εδώ δεν χρειάζεται καμία άδεια, καμία πρωτοβουλία». Και από την άλλη είναι τελείως διαφορετικό να ζητά κάποιος να καθαρίσει 50 μέτρα δεξιά κι αριστερά από τη σιδηροδρομική γραμμή, όπου «κάποιον έλεγχο σε αυτό πρέπει να έχουν τα δασαρχεία».

Κατά συνέπεια, «ο ισχυρισμός, “έχω επικινδυνότητα αλλά δεν έχω αρμοδιότητα, και γι’ αυτό δεν ενεργώ”, δεν είναι ένας σοβαρός ισχυρισμός», υπογράμμισε εκφράζοντας συγχρόνως τη θέση ότι «πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ».

Για τα θέματα μετανάστευσης, ο Μ. Βορίδης επανέλαβε ότι «η ελληνική μεταναστευτική πολιτική δικαιώνεται», συγκεκριμένα η «αυστηρή περιοριστική πολιτική στα σύνορά μας», όπως και η ελληνική επιμονή σε διεθνή fora «να αναδείξουμε τη διάσταση της αναγκαίας αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων, δικαιώνει πλήρως την κυβέρνηση, δικαιώνει πλήρως τον πρωθυπουργό. Αυτό που σήμερα φαντάζει αυτονόητο, αν και δεν το λέμε όλοι, δέκα χρόνια πριν δεν ήταν καθόλου αυτονόητο και η Ελλάδα ήταν δακτυλοδεικτούμενη. Γιατί υπήρχε η λογική των open borders, του να ανοίξουμε τα σύνορα και να έρχονται μέσα κλπ», τόνισε εξάλλου…

ΠΗΓΗcapital.gr

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Αυστρία : Καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τις πλημμύρες (photo).Ανακοίνωση OBB.

🚆 Τελευταία νέα για την κίνηση ÖΒΒ 🚆Εργαζόμαστε με μεγάλη πίεση για να ανοίξουμε...

Παρόμοια Θέματα