Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ολοκληρώθηκε η χάραξη υψηλής ταχύτητας Lianyungang – Ürümqi

Η μήκους 185 χιλιομέτρων γραμμή υψηλής ταχύτητας με την επωνυμία <<Xulian>>, που ξεκινά από την πόλη Lianyungang και καταλήγει στην Xuzhou, στο ανατολικό κομμάτι της Κίνας άνοιξε επισήμως για πλήρη επιβατική εκμετάλλευση, στις 8 Φεβρουαρίου.

Το νέο αυτό τμήμα ήταν το τελευταίο που απέμενε για να ολοκληρωθεί η μήκους 3.422 χιλιομέτρων χάραξη υψηλής ταχύτητας, από την Lianyungang ως την Ürümqi. Η χάραξη αυτή είναι πλέον η μεγαλύτερη σε μήκος γραμμή από την ανατολική προς τη δυτική Κίνα, αποτελεί δε μεγάλο κομμάτι του εθνικού σιδηροδρομικού σχεδιασμού που προέβλεπε δύο σιδηροδρομικά ”οκτάρια” στο χάρτη της χώρας.

Η κατασκευή της γραμμής Xulian ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017. Προς το παρόν, οι China Railways δρομολογούν επτά ζεύγη αμαξοστοιχιών ημερησίως μεταξύ Lianyungang και Xuzhou, με μέγιστη υπηρεσιακή ταχύτητα τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, αν και η επιδομή έχει δυνατότητες για μέγιστη υπηρεσιακή ταχύτητα της τάξεως των 350 χιλιομέτρων την ώρα. Μεταξύ των τερματικών σταθμών, υπάρχουν τρεις σταθμοί και ένας ακόμα, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμα δοθεί σε εμπορική λειτουργία.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα