Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Οι ηγέτες των σιδηροδρομικών εταιριών θέλουν “ένα νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο για τους σιδηροδρόμους”

Εικοσιτέσσερις επικεφαλής ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών εταιρειών, θέλουν να συνεργαστούν για να “βελτιώσουν την ελκυστικότητα των σιδηροδρόμων σε ολόκληρη την ήπειρο”, ζητώντας “μαζικές ευρωπαϊκές επενδύσεις” για τη δημιουργία “ενός νέου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού συμφώνου”.

Το τρένο είναι ο πιο οικολογικά υπεύθυνος τρόπος μηχανοκίνητης μεταφοράς”, υποστηρίζουν οι ηγέτες σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην Journal du dimanche της Γαλλίας, εκφράζοντας τη λύπη τους για το γεγονός ότι “το μερίδιο του σιδηροδρόμου στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές παραμένει τόσο χαμηλό. Επειδή συμμεριζόμαστε την πεποίθηση ότι οι σιδηρόδρομοι έχουν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αναλαμβάνουμε συγκεκριμένη δέσμευση για την ανάπτυξη του τρένου στην Ευρώπη”, γράφουν ενόψει της “ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για τους σιδηροδρόμους” που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία της SNCF.

Υπόσχονται βελτιωμένη εμπειρία για τους πελάτες, πιο πράσινα και ανακυκλώσιμα τρένα, προσπάθεια για καινοτομία και πιο διαφοροποιημένες προσλήψεις, δίνοντας περισσότερο χώρο στις γυναίκες και τους νέους. Αυτό το σύμφωνο είναι φιλόδοξο: θα πετύχουμε μόνο μαζί”, παρά τις διαφορές και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών τους, υποστηρίζουν. Χρειαζόμαστε τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους καλούμε να υποστηρίξουν αυτό το σύμφωνο, δεσμευόμενοι για σαφείς στόχους μετατόπισης του τρόπου μεταφοράς σε εθνικό επίπεδο”, επιμένουν οι ηγέτες. Χρειάζονται νέοι πόροι για την καλύτερη χρηματοδότηση του σιδηροδρομικού συστήματος και των δημόσιων μεταφορών. Για να επενδύσουμε μαζικά στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών δικτύων, να αυξήσουμε τη χωρητικότητα και τη διαλειτουργικότητά τους και να εκσυγχρονίσουμε το τροχαίο υλικό, χρειαζόμαστε τα μέσα”. Καλούν επίσης τις Βρυξέλλες και τα κράτη μέλη να “προωθήσουν δίκαιους κανόνες ανταγωνισμού μεταξύ των τρόπων μεταφοράς”, λαμβάνοντας υπόψη το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Από γαλλικής πλευράς, το κείμενο υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της SNCF Jean-Pierre Farandou, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Getlink (Eurotunnel) Yann Leriche και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lisea (παραχωρησιούχος της γραμμής Tours-Bordeaux) Hervé Le Caignec, καθώς και από τους διευθύνοντες συμβούλους της Thalys και της Eurostar, θυγατρικών της SNCF.

Τη συμφωνία υπογράφουν επίσης οι επικεφαλής της γερμανικής Deutsche Bahn, της αυστριακής ÖBB, της βελγικής SNCB, της δανικής DSB, της φινλανδικής VR, της ουγγρικής MÁV, της ιταλικής FS, της λουξεμβουργιανής CFL, της ολλανδικής NS, της πορτογαλικής CP, της σλοβενικής SŽ και της ελβετικής CFF.

ΠΗΓΗgeo.fr

Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του προέδρου του ΟΣΕ στο TRT

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΟΣΕ, Γιάννου Γραμματίδη στο TRT και στην εκπομπή «Κεντρική...

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΑΘΗΝΑ 19/9/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αγαπητοί Επιβάτες...

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ...

Παρόμοια Θέματα