Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

FS Group – ΙΜΕΤ: Συμφωνία για έξυπνη κινητικότητα στην Ελλάδα

Μνημόνιο συμφωνίας για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στην Ελλάδα στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και την προώθηση των συνδυασμένων μεταφορών.

Η συμφωνία υπεγράφη στην Αθήνα από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου FS, Luigi Ferraris, μαζί με το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Hellas, ένα κέντρο που ειδικεύεται στην εφαρμοσμένη έρευνα στους τομείς των μεταφορών, της βιώσιμης κινητικότητας και των logistics.

Χάρη στη συμφωνία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών, ο Όμιλος FS θα είναι σε θέση να αναπτύξει πιο αποδοτικά, ασφαλή και ανθεκτικά συστήματα μεταφορών μέσω της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων για όλο και πιο έξυπνη κινητικότητα.
Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν καινοτόμες υπηρεσίες με την ενσωμάτωση των τεχνολογιών IoT και 5G στο δίκτυο και τα περιουσιακά στοιχεία, και θα προωθηθεί η προληπτική συντήρηση, χάρη σε προηγμένες λύσεις διάγνωσης για τη σιδηροδρομική υποδομή και το τροχαίο υλικό.
Μεγάλη προσοχή θα δοθεί επίσης στην εφαρμογή λύσεων που θέτουν τις ανάγκες και την ικανοποίηση των χρηστών στο επίκεντρο, μέσω καινοτόμων υπηρεσιών.

Αυτή είναι η κατεύθυνση των δράσεων και των στρατηγικών που ανακοίνωσε στην Αθήνα ο διευθύνων σύμβουλος Luigi Ferraris, κατά την τελετή παρουσίασης της Hellenic Train, του νέου εμπορικού σήματος της ελληνικής εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων που ελέγχεται από την Trenitalia του ομίλου FS.

“Εντός του τρέχοντος έτους, τα ETR θα εξοπλιστούν με νέες ψηφιακές τεχνολογίες με συστήματα προγνωστικής διάγνωσης για την πρόληψη των βλαβών και χάρη στη συνέργεια με τον ΟΣΕ, έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε την κινητικότητα στην Ελλάδα ασφαλέστερη χάρη στις πιο καινοτόμες τεχνολογίες, 5G και ψηφιακή”, ανακοίνωσε ο Luigi Ferraris, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε πώς οι επόμενες επενδύσεις του Ομίλου FS στην Ελλάδα “θα επικεντρωθούν στους σταθμούς, στη διασύνδεση με τα λεωφορεία τελευταίας γενιάς, σε καινοτόμες λύσεις όπως το ανέπαφο εισιτήριο, για μέγιστη μέριμνα σε ολόκληρο τον κύκλο του ταξιδιού”.

Στρατηγικοί στόχοι που καθιστούν την καινοτομία κινητήρια δύναμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που συνάδουν με τις αποστολές που έχει θέσει ο Όμιλος στο Βιομηχανικό Σχέδιο 2022-2031. Επειδή ο στόχος, στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες όπου ο Όμιλος FS έχει παρουσία, παραμένει να ταξιδεύουν οι άνθρωποι και τα εμπορεύματα με ασφαλείς, γρήγορες και υψηλής ποιότητας συνδέσεις.

FS News

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα