Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ-Σ

ΑΘΗΝΑ, 05 / 7 / 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δε θα ρισκάρουμε άλλο τις ζωές μας για τα κέρδη

 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κυβέρνηση και ΤΡΑΙΝΟΣΕ με επικοινωνιακά τρυκ, προσπαθούν να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις στο Σιδηρόδρομο μπήκαμε σε μια νέα εποχή αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του (πάντα βέβαια με τα χρήματα των φορολογουμένων).

Την πραγματική εικόνα τη γνωρίζουν πολύ καλά οι επιβάτες (καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, αυξήσεις εισιτηρίων κ.λ.π.) αλλά κυρίως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο που τη βιώνουν καθημερινά.

Ασυντήρητα κτίρια, έλλειψη αναλώσιμων υλικών και ανταλλακτικών, επικίνδυνες εγκαταστάσεις, απουσία μέτρων ατομικής προστασίας (κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά, μάσκες κ.λ.π.), ανθυγιεινοί χώροι δουλειάς, κανένα μέτρο προστασίας από τον καύσωνα το καλοκαίρι, από το κρύο το χειμώνα. Ο μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός των εγκαταστάσεων, τα μηχανήματα ανυψώσεων, τα κλαρκ κ.λ.π. είναι παλιά, ασυντήρητα. Τα περισσότερα από αυτά είναι χωρίς πιστοποίηση και κάποια ανασφάλιστα. Επίσης, ο χειρισμός τους πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δίνονται δεν είναι καν αυτά που προβλέπονται από τη σύμβαση, που ακόμα κι αν αυτή εφαρμοζόταν, δεν θα ήταν και πάλι αρκετά.

Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε πολλούς Τομείς και Ειδικότητες δεν επιτρέπουν τη σωστή συντήρηση του Τροχαίου Υλικού. Αυτό οδηγεί σε εντατικοποίηση και εκτεταμένη αλλότρια εργασία με ό,τι σημαίνει αυτό. 

Ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στα Μηχανεργοστάσια είναι μεγάλος. Οι συνθήκες που επικρατούν και το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Αυτό το επιβεβαιώνουν τα συνεχή ατυχήματα που αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα από την Εταιρεία, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ σοβαρές καταστάσεις. 

Γιατί συνάδελφοι συμβαίνουν όλα αυτά στον 21ο αιώνα με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και την εφαρμογή της στην παραγωγής;

Γιατί η Εταιρεία προκειμένου να μειώσει τα έξοδα και να γλυτώσει από οποιοδήποτε κόστος για να διαφυλάξει τα κέρδη της, επιλέγει την έκθεση των εργαζομένων, αλλά και των επιβατών σε κίνδυνο.

Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να δουλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν τώρα:

  • Συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό όλου του εξοπλισμού, και όλων των εγκαταστάσεων για ασφαλή εργασία.
  • Προσλήψεις προσωπικού και προγράμματα εκπαίδευσης όλων, στις νέες τεχνολογίες.
  • Άμεση χορήγηση ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους και εξειδικευμένα με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν από τη φύση κάθε εργασίας.
  • Λήψη μέτρων για τα καιρικά φαινόμενα (καύσωνας, βροχή, χιόνι).
  • Υλοποίηση των υποδείξεων των Μηχανικών Ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Συχνότερη παρουσία του Γιατρού Εργασίας στα συγκροτήματα. Προληπτικές εξετάσεις του προσωπικού για έλεγχο – πρόληψη επαγγελματικών ασθενειών.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Στα μέτρα ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς δε ΧΩΡΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ.

Η ΔΕΣΚ-Σ με βάση τα παραπάνω αιτήματα, θα ενημερώσει τους εργαζόμενους και θα θέσει ζήτημα στο Σωματείο, να πραγματοποιηθούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

ΔΕΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών για την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ., κ. Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλλε την παραίτησή του, στις 19 Μαρτίου...

Σε δίκη δύο Βολιώτες γιατροί για την αναρρωτική άδεια που έδωσαν στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για φερόμενη εμπλοκή τους...

Σταϊκούρας: Ο ΟΣΕ το πιο προβληματικό στοιχείο στην Ελλάδα -Δρομολογούνται προσλήψεις

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο Νίκος...

Παρόμοια Θέματα