Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Η Rail Cargo Group αναπτύσσει το δίκτυο της Τουρκίας


Η αυστριακή εταιρεία Rail Cargo Group εγκαινίασε τρεις νέες συνδέσεις και αύξησε τη συχνότητα σε μια άλλη γραμμή στην Τουρκία. Αυτόν τον μήνα εγκαινίασε μια νέα σύνδεση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας και δύο νέες μεταξύ Σλοβακίας και Τουρκίας.

“Λόγω του μεγέθους της και της στρατηγικής της θέσης μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως διεθνής κόμβος logistics”, σημειώνει η θυγατρική της ÖBB. Το δίκτυό της αποτελείται πλέον από περισσότερους από 40 συνδυασμούς TransFER από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Γερμανία-Τουρκία
Η νέα απευθείας σύνδεση από το Giengen στα ανατολικά της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία προς το Cerkezköy, το οποίο βρίσκεται περίπου 80 χλμ. δυτικά της Κωνσταντινούπολης, συνδέει οικονομικά κέντρα της Δυτικής Ευρώπης με χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Από τον Αύγουστο του 2022 η υπηρεσία TransFER θα εκτελεί δύο δρομολόγια μετ’ επιστροφής την εβδομάδα στη διαδρομή Giengen – Ulm – Passau – Βιέννη – Hegyeshalom – Curtici – Giurgiu – Ruse – Svilengrad – Kapikule – Cerkezköy και αντίστροφα, με συνδέσεις από κεραία με άλλους τερματικούς σταθμούς στη Δυτική Ευρώπη και την Τουρκία. Ο χρόνος διέλευσης είναι περίπου επτά ημέρες.

Σλοβακία-Τουρκία
Οι νέες συνδέσεις από τη Σλοβακία αναχωρούν αμφότερες από τη Μπρατισλάβα. Η απευθείας σύνδεση από τη Μπρατισλάβα στην Κωνσταντινούπολη θα διαρκεί αρχικά περίπου πέντε ημέρες, με ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής την εβδομάδα.

Μια άλλη νέα σύνδεση Μπρατισλάβα-Köseköy συνδέει το ασιατικό τμήμα της Τουρκίας με την Ευρώπη μέσω της σήραγγας Marmaray. Η υπηρεσία αυτή ξεκινά με δύο ταξίδια μετ’ επιστροφής την εβδομάδα και χρόνο διέλευσης λίγο κάτω από έξι ημέρες για την Ανατολική Ευρώπη (Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Πολωνία και δυτική Ουγγαρία).

Σταθερά δρομολόγια
“Οι συνδέσεις TransFER υψηλής συχνότητας θα συνδέουν οικονομικά κέντρα της Δυτικής Ευρώπης με την περιοχή της Ευρασίας, με δυνατότητα περαιτέρω συνδέσεων μεταξύ Ανατολίας και Κεντρικής Ασίας/Κίνας”, αναφέρει η εταιρεία.

“Οι νέες συνδέσεις βασίζονται σε απευθείας συνδέσεις με σταθερά χρονοδιαγράμματα και είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για εμπορευματοκιβώτια ISO, αλλά μπορούν επίσης να μεταφέρονται και επικίνδυνα εμπορεύματα. Οι δύο νέες συνδέσεις αντικαθιστούν τις διελεύσεις από το Sopron (Ουγγαρία) προς την Κωνσταντινούπολη (Τουρκία).

Αύξηση των κυκλικών δρομολογίων Ρουμανίας-Τουρκίας
Η RCG αυξάνει επίσης τις υφιστάμενες συνδέσεις TransFER από το Κούρτιτσι της Ρουμανίας προς την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας από δύο σε τρία ταξίδια μετ’ επιστροφής την εβδομάδα.

Τελευταία Νέα

Θετική η Hellenic Train για τα χειμερινά δρομολόγια του τρένου του Πηλίου

Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Train Roberto Rinaldo είχε ο...

Σ.Φ.Σ .Πρόσκληση για δήλωση συμμετοχής σε εκδρομή

Το τέλος Οκτωβρίου προσφέρεται για μία περιήγηση στην περιοχή που και οι δύο διάσημοι...

Παρόμοια Θέματα