Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΣΚ-Σ

ΑΘΗΝΑ, 10 / 8 / 2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η     

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες,

Την τελευταία περίοδο, τόσο εμείς οι εργαζόμενοι στον Σιδηρόδρομο όσο και οι επιβάτες, βιώνουμε μια απαράδεκτη κατάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ταυτόχρονα, γινόμαστε μάρτυρες και μιας κοκορομαχίας μεταξύ ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ από την μια και του ΔΙΚΤΥΟΥ από την άλλη, για το αν φταίνε περισσότερο ή λιγότερο τα αφεντικά ΟΣΕ ή τα αφεντικά της Hellenic Train, για το αν φταίει περισσότερο ή λιγότερο ή ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, για το αν φταίνε περισσότερο ή λιγότερο η ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ ή το ΔΙΚΤΥΟ. 

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ δε θα βάλουμε το φταίξιμο στο ζύγι.

Φταίνε όλοι οι παραπάνω. 

Την πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης υπηρέτησαν με συνέπεια τα τελευταία 30 χρόνια, εναλλάξ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να την υπηρετούν με μικρές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους, αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο.

Της ίδιας πολιτικής στηρίγματα είστε κι εσείς στο συνδικαλιστικό κίνημα, με κάποιες διαφοροποιήσεις μεταξύ σας κιι εσείς, αλλά έτσι “για τα μάτια του κόσμου”. 

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έστρωσε τον δρόμο και ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την βρόμικη δουλειά ιδιωτικοποιώντας τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ και αυτοί που σήμερα αλληλοκατηγορούνται, συνδικαλιστικά βάλανε πλάτη για να ολοκληρωθεί αυτό το έγκλημα.

Γιατί άραγε πέφτουν από τα σύννεφα; Η απαξίωση και η διάλυση που υποστήριξαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα, μας έφερε στον πάτο. 

Τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων ζούμε.

Τα « πλεονεκτήματα » της απελευθέρωσης και του ανταγωνισμού βιώνουν οι επιβάτες. 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Είναι επικίνδυνοι προσπαθούν με τους ψευτοκαυγαδες τους για άλλη μια φορά να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Στην προσπάθειά τους αυτή τώρα το πήγανε ένα βήμα παραπέρα. Διχάζουν, καλλιεργώντας ένα ελεεινό εργασιακό αυτοματισμό. Προσπαθούν να βάλουν τους εργαζόμενους της Hellenic Train να τσακώνονται με τους εργαζόμενους του ΟΣΕ για το ποιος έχει καλύτερο αφεντικό, να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος δουλεύει καλύτερα ή χειρότερα, λιγότερο ή περισσότερο, να τσακώνονται τελικά για το ποιος τους τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή τους λιγότερο ή περισσότερο. 

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να «κάνουν ταμείο», να δουν τι κέρδισαν και τι έχασαν από τη μέχρι τώρα στήριξή τους σε αυτή την πολιτική και στα παραπάνω κόμματα και παρατάξεις. 

Να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. 

Να μην μείνουν θεατές σε αυτήν την κατάσταση και με την οργάνωση του αγώνα τους, να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες κόντρα στα συμφέροντα της εργοδοσίας και σε αυτούς που τους υπηρετούν. 

Να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ΔΕΣΚ. 

ΔΕΣΚ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών για την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ., κ. Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλλε την παραίτησή του, στις 19 Μαρτίου...

Σε δίκη δύο Βολιώτες γιατροί για την αναρρωτική άδεια που έδωσαν στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για φερόμενη εμπλοκή τους...

Σταϊκούρας: Ο ΟΣΕ το πιο προβληματικό στοιχείο στην Ελλάδα -Δρομολογούνται προσλήψεις

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο Νίκος...

Παρόμοια Θέματα