Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022
No menu items!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων με τη ειδικότητα του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 10:00 έως 13:00 και 21:00 έως 23:59

                                                                                                  ΑΘΗΝΑ, 31-09-2022

                                    ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ HELLENIC TRAIN

                                                   κο Maurizio Capotorto

                                     ΚΟΙΝ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

                                                 κα Ζωή Πρωτογερά

Κύριε σύμβουλε

     Σας γνωστοποιούμε ότι το  Σωματείο μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει   στάσεις εργασίας των εργαζομένων με τη ειδικότητα του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων πανελλαδικά, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 10:00 έως 13:00 και 21:00 έως 23:59.

     Χρόνια τώρα γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών απαράδεκτων περιπτώσεων επιθετικότητας, τόσο σωματικής όσο και λεκτικής, εναντίον του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και καταγράφουμε μια εξαιρετικά ανησυχητική αύξηση για τις όλο και πιο έντονες και βίαιες καταστάσεις .

     Tα μέσα μαζικής μεταφοράς – λεωφορεία, μετρό και τρένα ειδικότερα – και σταθμοί είναι χώροι που   αντιμετωπίζουν περιστατικά βίας από ανθρώπους που ζουν στα όρια της νομιμότητας αλλά και από εξαγριωμένους επιβάτες , λόγω των ακυρώσεων και καθυστερήσεων των δρομολογίων ,     προκαλώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας τόσο στους εργαζόμενους   όσο και στους επιβάτες.

     Ο εργαζόμενος της πρώτης γραμμής << θεωρείται >>  ο  αποκλειστικά υπεύθυνος για τυχόν καθυστερήσεις – ακυρώσεις δρομολογίων – τιμολογιακή πολιτική κλπ, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται αποδέκτης της γενικότερης δυσαρέσκειας, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι την βία.

     Κατά συνέπεια  η  γρήγορη και αποτελεσματική παρέμβαση, με τη συμμετοχή όλων των παραγόντων είναι επιβεβλημένη και δεν χωρά αναβολή .

     Είναι αναγκαίο να αντιμετωπισθεί αυτό το  φαινόμενο με έναν επιθετικό τρόπο, για να εξαλειφθούν  οι συνέπειες και οι αιτίες του.

ΤΟ Δ.Σ  ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

                     Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΛΑΖΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Τελευταία Νέα

Τρίκαλα: Θάνατος άνδρα που παρασύρθηκε από τρένο…

Ένας άνδρας παρασύρθηκε πριν λίγο από διερχόμενη αμαξοστοιχία κοντά στη διάβαση Πύλης. Ο άτυχος άνδρας...

ΓΣΕΕ: Εφιαλτική τροπή με καθημερινά εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα σε χώρους εργασίας

Εφιαλτική τροπή έχουν πάρει πλέον τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Κάθε μέρα θρηνούμε και...

Παρόμοια Θέματα