Αθήνα, 07/10/2022
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει το 37Ο Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο στις 10,11,12 και 13 Οκτωβρίου 2022 στην Αθήνα.
73 σύνεδροι όλων των παρατάξεων προερχόμενοι από τα Σωματεία Μέλη της αφενός θ’ αναλύσουν τα πεπραγμένα της προηγούμενης τριετίας και αφετέρου θα χαράξουν τη νέα δύσκολη από ότι φαίνεται πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς που θα εκλεγεί στις 13 Οκτωβρίου 2022 – κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο (πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, ψήφιση αντεργατικών νόμων κ.λ.π.) – καλείται να πάρει αποφάσεις που θα αποτελέσουν αποφάσεις ζωής για το μέλλον του Σιδηροδρόμου, τους Σιδηροδρομικούς αλλά και για όλους τους Εργαζομένους στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.
Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι του συνδικαλιστικού κινήματος είναι:
- Ο Ενιαίος Δημόσιος Σιδηρόδρομος με κοινωνικά χαρακτηριστικά καθώς και Δημόσιες μεταφορές των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.
- Η πραγματοποίηση μόνιμων προσλήψεων.
- Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
- Η υπογραφή Σ.Σ.Ε. μέσα από ελεύθερες διαπραγματεύσεις.
- Η αναγνώριση – πιστοποίηση του σιδηροδρομικού επαγγέλματος.
- Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου.
Στο συνέδριο είναι καλεσμένοι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι Διοικήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, η Γ.Σ.Ε.Ε. και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, στο ξενοδοχείο «NOVUS» – Καρόλου 23, Αθήνα, στις 09.00’ π.μ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.