Πέμπτη, 13 Μαρτίου, 2025
No menu items!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ, 18-11-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

     Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας συνεχόμενης σκόπιμης συκοφάντησης, παραπλάνησης και διαστρέβλωσης σε σχέση με την τεχνική βάση ,την υπογραφή νέας Ε.Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους της Ηellenic Τrain, με πρωταγωνιστές συνδικαλιστές συγκεκριμένου σωματείου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την απώλεια χιλιάδων ευρώ από το εισόδημα ΟΛΩΝ των συναδέλφων.

      Δεν έχουμε πρόθεση να μπούμε σε μια ανώφελη αντιπαράθεση σ αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

     Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το σωματείο μας, τόσο για το θέμα της Ε.Σ.Σ.Ε. όσο και για  άλλα θέματα έχει κάνει ότι πρέπει και ότι προβλέπεται, έτσι ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο και σε κανέναν να αμφισβητήσει την διαδικασία για την υπογραφή της, αλλά και για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αφορούν όλες τις ειδικότητες στην H.T.

     Το σωματείο έχει αποστείλει, ως όφειλε, εδώ και καιρό  στα υπόλοιπα σωματεία της Η.Τ. πρόσκληση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την νέα Ε.Σ.Σ.Ε. και έχει αποστείλει γραπτώς στην διοίκηση της εταιρείας έγγραφο για την άμεση έναρξη  αυτών.

           Είχαμε ενημερωθεί ότι το επόμενο διάστημα  θα ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις και αναμέναμε την επίσημη πρόσκληση.

      Όλο αυτό το χρονικό διάστημα , βλέπουμε να ξεδιπλώνεται καθημερινά μια υπονομευτική διαδικασία.   Κάποιοι από κεκτημένη αίσθηση συνδιοίκησης, νομίζουν ότι μπορούν να προκαταλάβουν την πορεία των διαπραγματεύσεων και εμφανίζονται ως αυτόκλητοι “σωτήρες” και μετά Χριστόν προφήτες φροντίζοντας να στήσουν ένα επικοινωνιακό «show”

ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ.

     Στο διάστημα που θα ακολουθήσει το σωματείο θα φροντίσει, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ενημέρωση τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

           Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε όλους τους  εργαζόμενους της Η.Τ. ότι το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι το επιχειρησιακό σωματείο που έχει την ευθύνη της εκπροσώπησης του συνόλου των εργαζόμενων στην εταιρεία και το βάρος της υπογραφής της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    Στόχος μας είναι οι ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μας μισθούς με ταυτόχρονη άρση αδικιών και παραλήψεων που περιείχε η προηγούμενη ΣΣΕ η οποία διαχώριζε τους εργαζόμενους.

     Για τα υπόλοιπα ζητήματα το σωματείο έχει κάνει συνάντηση με την διοίκηση και έχει συζητήσει ενδελεχώς τα θέματα που αφορούν την τεχνική βάση και όχι μόνο, την ίδια ημέρα που υπήρξε συνάντηση με το άλλο επιχειρησιακό σωματείο και θα ενημερώσουμε με αναλυτική ανακοίνωση για ένα προς ένα, αλλά και για τις προτάσεις του ΣΕΠ προς την διοίκηση.

     Τέλος για το θέμα του προσωπικού ασφαλείας η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην διοίκηση της Η.Τ . που δεν παραβρέθηκε στην καθορισμένη συνάντηση για τον σκοπό αυτό και περιμένουμε την πρόσκληση της εταιρίας μέχρι της 25/11      

     Προτείνουμε λοιπόν σε όλους αυτοσυγκράτηση…Το ότι δεν απαντάμε σε ότι γράφεται ή ακούγεται από αναρμόδιους δεν σημαίνει και αδυναμία !

                                                                               ΤΟ Δ.Σ.   ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Τι κατέθεσαν οι σταθμάρχες για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας -Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς, που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση της...

Ο ΟΣΕ απαντά σε δημοσίευμα σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας με θέμα που αφορά τις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας με...

Τέμπη: «Πενθώ το παιδί μου και ακούω ότι μετέφερε παράνομο φορτίο» ξεσπά η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Η μητέρα του 32χρονου μηχανοδηγού ανέφερε ότι η εμπορική αμαξοστοιχία έχει ήδη ελεγχθεί εξονυχιστικά...

Παρόμοια Θέματα