Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
No menu items!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΣΚ-Σ

ΑΘΗΝΑ, 09/12/2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά τον αποκλεισμό της ΔΕΣΚ-Σ από το Προεδρείο της Π.Ο.Σ. από τις τρεις παρατάξεις που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία, η ΔΕΣΚ-Σ ζήτησε να ενημερώνεται και να συμμετάσχει σε κάθε επαφή – συνάντηση που πραγματοποιεί η Π.Ο.Σ. με τις σιδηροδρομικές εταιρείες, το Υπουργείο, τους Φορείς κ.λ.π.

Στο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. που έγινε πριν μερικές ημέρες, ομόφωνα, εναρμονισμένα και απόλυτα ταυτισμένες οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ – ΠΑΣΚ, απάντησαν στο αυτονόητο αίτημά μας, ΟΧΙ. Δηλαδή, να μη συμμετέχει εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ-Σ στις συναντήσεις της Π.Ο.Σ.!…

Συνάδελφοι, είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα συνδικαλιστικά σιδηροδρομικά δρώμενα. Ξεγυμνώθηκαν όλοι τους στην κυριολεξία. Οι μάσκες έπεσαν. Τώρα δεν κρατούν, ούτε τα προσχήματα. Έσμιξε όλος ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και μέσα στα πόδια τους δε θέλουν κανέναν να τους ενοχλεί στην κοινή προσπάθειά τους να διαχειριστούν την εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών και επιλογών στο Σιδηρόδρομο. Δε θέλουν καμία παραφωνία. Είναι ασέβεια και απρέπεια προς τους εργαζόμενους που επέλεξαν όχι αυτούς, αλλά τη ΔΕΣΚ-Σ να τους εκπροσωπήσει. Αυτή η απόλυτη ταύτιση των τριών παρατάξεων και σε αυτό το θέμα, είναι φανερό ότι εξυπηρετεί άλλες στοχεύσεις. Θέλουν να μπορούν να συναινούν ανενόχλητα και κρυφά από τους εργαζόμενους, στις ιδιωτικοποιήσεις, τα ΣΔΙΤ, στην ανάπτυξη με τη λογική κόστος – όφελος για τον εργοδότη και το κράτος, να υπογράφουν Σ.Σ.Ε. στα μέτρα και τα όρια της εκάστοτε κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Να συνδιαμορφώνουν μαζί με τη Διοίκηση του ΟΣΕ αλα καρτ προσοντολόγια με φωτογραφικό αποτέλεσμα. Να γίνονται προσλήψεις και να απασχολούνται εργαζόμενοι με κάθε λογής εργασιακή σχέση (μπλοκάκια, ορισμένου χρόνου, εργολαβικοί, δανεικοί, ενοικιαζόμενοι κ.λ.π.), να πριμοδοτούν την ατελείωτη υπερεργασία. Να συμβιβάζονται με μια κατάσταση που οδηγεί σε συνεχόμενα ατυχήματα σε χώρους δουλειάς και στην κυκλοφορία των τραίνων. Να απαξιώνουν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, καλλιεργώντας την αναποτελεσματικότητα των αγώνων που πρώτοι αυτοί υπονομεύουν. Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, δηλώνουμε στους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο, πως δεν έχουμε απολύτως καμία εμπιστοσύνη στο τι μεταφέρει το Προεδρείο της Π.Ο.Σ. στις συναντήσεις που πραγματοποιεί, το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, και σε ό,τι ανακοινώνεται μετά από αυτές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι συγκεκριμένες ενέργειες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ, ΠΑΣΚ δεν έρχονται σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, αλλά σε συνθήκες που οξύνονται τα αδιέξοδα του βαθιά σαπισμένου συστήματος και των πολιτικών που εφαρμόζει. Πολιτικών που αφαιρούν ελευθερίες, εργασιακά δικαιώματα, πτωχεύουν μέρα με την ημέρα το λαό. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό θα φέρει την αντίδραση των εργαζομένων. Κυβέρνηση, Κράτος και οι εκπρόσωποί τους στο συνδικαλιστικό κίνημα παίρνουν προληπτικά τα μέτρα τους.

Όσο όλοι αυτοί ταυτίζονται με πολιτικές που δημιουργούν ανέχεια από την ακρίβεια που καλπάζει, ενεργειακή φτώχεια, πολιτικές που δημιουργούν άδεια ντουλάπια, παγωμένα σπίτια, απλήρωτους λογαριασμούς και ξεσπίτωμα ανθρώπων από τους πλειστηριασμούς τόσο πιο πολύ θα εκτίθενται.

Όσα εμπόδια κι αν βάλουν στη ΔΕΣΚ-Σιδηροδρομικών θα την κάνουν πιο δυνατή. Θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της, να είναι μπροστά σε κάθε πρόβλημα των Σιδηροδρομικών για να υπερασπίζεται μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, τα συμφέροντά τους.

Στο πρόσφατο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ζητήσαμε από τα Σωματεία και την Π.Ο.Σ να πάρουν ενεργά μέρος με αποφάσεις συμμετοχής στις στάσεις εργασίας και συμμετοχή στον αγώνα που έδωσαν Υγειονομικοί και συνδικάτα. Καμία ανταπόκριση από τις τρεις παρατάξεις, παρά μόνο μια ανακοίνωση για τους τύπους. Ίσως να θεωρούν ότι οι Σιδηροδρομικοί έχουν δυνατότητες να προσφεύγουν τη στιγμή της ανάγκης στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Συνάδελφοι, στις 17 Δεκέμβρη 2022 ζωντανά συνδικάτα και φορείς, με αφορμή το νέο κρατικό προϋπολογισμό «σφαγείο» για τα λαϊκά νοικοκυριά, πραγματοποιούν μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στην ακρίβεια, στη φοροληστεία, στην περικοπή των δαπανών για Υγεία και Παιδεία, Ομοσπονδίες και συνδικάτα αντιτάσσουν τον αγώνα για διεκδίκηση αύξησης των μισθών μέσα από την υπογραφή Σ.Σ.Ε. καθώς και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, το μπλοκάρισμα στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος

στα συλλαλητήρια στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 

  • Στην Αθήνα, 12.30’ στο Σύνταγμα.
  • Στη Θεσσαλονίκη, 12.30’ στο άγαλμα Βενιζέλου.
  • Στην Πάτρα 12.30’, 11.00’ στο Εργατικό Κέντρο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΔΕΣΚ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Τελευταία Νέα

Απεργιακή ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ 11/4/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ

Αθήνα, 15 / 4 / 2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία...

Στον σιδηρόδρομο και τη Mercitalia Logistics της FS στρέφεται η Amazon για τη μεταφορά των e-commerce εμπορευμάτων

Τη μεταφορά εμπορευμάτων ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon, μεταξύ των κέντρων διανομής που διαθέτει ο...

Παρόμοια Θέματα