Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΕΡΓΟΣΕ: ΥΤΡΙΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ» ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΥΤΡΙΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ» ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2022

Τρεις υπεραιωνόβιες ελιές από την Αχαϊα «υιοθέτησε», με τη συνδρομή της ΕΡΓΟΣΕ, το Γυμνάσιο Σχοινούσας. Ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις της Σχοινούσας, η ΕΡΓΟΣΕ παραχώρησε και μεταφύτευσε σήμερα τρία ελαιόδεντρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Η μεταφύτευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου περιβαλλοντικού προγράμματος που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ για τη διάσωση και μεταφύτευση υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων, τα οποία προέρχονται από απαλλοτριωμένες εκτάσεις για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων.

Μέχρι σήμερα έχουν μεταφυτευτεί περισσότερα από 850 ελαιόδεντρα- σε περισσότερους από 60 Δήμους και Δημόσιους Φορείς. Το δε κόστος του προγράμματος χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Με τη δράση αυτή, η ΕΡΓΟΣΕ συμμετέχει στο περιβαλλοντικό σχολικό πρόγραμμα του Γυμνασίου Σχοινούσας «υιοθετώ ελαιόδεντρα στην αυλή του σχολείου μου», που εντάσσεται στο εκπαιδευτικό δίκτυο δράσης «φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη».

Τα ελαιόδεντρα, που προέρχονται από έκταση του νομού Αχαΐας, στην οποία κατασκευάζονται σιδηροδρομικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ, μεταφέρθηκαν δωρεάν από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, όπως επίσης και ο εξοπλισμός και το απαραίτητο προσωπικό.

Αναφερόμενος στην περιβαλλοντική δράση της ΕΡΓΟΣΕ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης σημείωσε:  «Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκονται στον πυρήνα του σχεδιασμού των έργων που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας να αναλαμβάνουμε δράσεις με θετικό πρόσημο προς το περιβάλλον».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ.: 210 5283 492

Email: info@ergose.gr

ΠΗΓΗergose.gr

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Έβαλαν GPS για ντελίβερι στα τρένα – Το έγγραφο της Hellenic Train

( Σχόλιο ΣΕΠΤΡΑΙΝΟΣΕnews ..Νέα επίθεση του documento του Βαξεβάνη εναντίον της Hellenic train.Ο κος...

Οι ηλεκτράμαξες νο1 και νο6 ακίνητες για πάνω από 3 χρόνια!!

Οι ηλεκτράμαξες 120.001 ,120.006 είχαν κάνει εργασίες γενικής επισκευής στο εργοστάσιο Πειραιά .Από το...

Παρόμοια Θέματα