Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ισραήλ: Πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης εμποδίων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την ασφάλεια των τρένων

Rail Vision Ltd. , μια τεχνολογική εταιρεία που επιδιώκει να φέρει επανάσταση στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και στην αγορά που σχετίζεται με τα δεδομένα, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Israel Railways Ltd., η κύρια κρατική σιδηροδρομική εταιρεία του Ισραήλ, υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 10 συστημάτων Rail Vision Main Line Systems και συναφών υπηρεσιών έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων. Το σύστημα Main Line System της Rail Vision είναι μια πρωτοποριακή, βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη (A.I.), κορυφαία στον κλάδο τεχνολογία για την ανίχνευση και τον εντοπισμό αντικειμένων και εμποδίων κοντά, ανάμεσα ή πάνω στον σιδηρόδρομο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rail Vision, Shahar Hania, δήλωσε: “Η Rail Vision είναι μια εταιρεία που έχει την ικανότητα να παράγει και να διαχειρίζεται το δίκτυο:
“Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο αξιολόγησης διαφόρων προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), οι Ισραηλινοί Σιδηρόδρομοι επέλεξαν το σύστημα Main Line System της Rail Vision ως λύση για τον στόλο τους, σηματοδοτώντας την πρώτη μεγάλη εμπορική ανάπτυξη τεχνολογίας όρασης βασισμένης στην τεχνητή νοημοσύνη για τις επιχειρήσεις της σιδηροδρομικής βιομηχανίας κύριων γραμμών. Το Σύστημά μας Main Line System πέρασε όλους τους ελέγχους κατά τη διάρκεια της δοκιμής επίδειξης με τις Ισραηλινές Σιδηροδρομικές Γραμμές. Πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί μια ισχυρή πιστοποίηση της λύσης μας και αποτελεί εξαιρετικά καλό οιωνό για άλλα πιλοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το μακροπρόθεσμο πιλοτικό μας πρόγραμμα στην Αυστραλία με τη Rio Tinto, έναν κορυφαίο παγκόσμιο όμιλο εξόρυξης, καθώς και άλλες ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο.

“Χρησιμοποιώντας προηγμένα συστήματα ανίχνευσης Α.Ι. μεγάλης εμβέλειας, η τεχνολογία μας που αλλάζει τα δεδομένα παρέχει απαράμιλλο εντοπισμό εμποδίων εντός και πλησίον των γραμμών, καθιστώντας την ιδανική λύση για μεγάλους σιδηροδρομικούς φορείς όπως οι Ισραηλινοί Σιδηρόδρομοι, και βασική κινητήρια δύναμη πίσω από στρατηγικές συνεργασίες, όπως η σχέση μας με την Knorr-Bremse, τον παγκόσμιο ηγέτη στα συστήματα πέδησης για τη σιδηροδρομική βιομηχανία, που έχει επενδύσει 24 εκατομμύρια δολάρια στη Rail Vision από την ίδρυσή μας”.

Τεχνολογία ανίχνευσης εμποδίων

Οι Ισραηλινοί Σιδηρόδρομοι δρομολογούν καθημερινά περίπου 700 τρένα, τα οποία ταξιδεύουν κατά μήκος 1.138 χιλιομέτρων γραμμής, συνδέοντας μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές του Ισραήλ, καθώς και πόλεις, κωμοπόλεις και αγροτικά χωριά σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Hania συνέχισε:
“Αυτή τη στιγμή έχουμε λίγα πιλοτικά προγράμματα κύριας γραμμής και σταθμών διακλάδωσης σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μετατροπή των πιλοτικών προγραμμάτων σε εμπορικά συμβόλαια αναμένεται να επιταχυνθεί και να οδηγήσει σε δυναμική αύξηση των πωλήσεων τα επόμενα τρίμηνα”.

Το σύστημα Main Line System της Rail Vision είναι μια τεχνολογία ανίχνευσης εμποδίων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη που έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στην ασφάλεια των τρένων. Με την εκτεταμένη οπτική εμβέλεια έως και 1,2mi / 2km, το Main Line System της Rail Vision συνδυάζει ευαίσθητους αισθητήρες απεικόνισης με τεχνολογίες A.I. και βαθιάς μάθησης για να ανιχνεύει και να ταξινομεί γρήγορα και με ακρίβεια εμπόδια πάνω και κοντά στις γραμμές, όπως ανθρώπους, ζώα, οχήματα, σήματα και στοιχεία υποδομής. Στη συνέχεια, το σύστημα παράγει οπτικές και ηχητικές ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για το κέντρο διοίκησης και ελέγχου του τρένου, συμβάλλοντας στην πρόληψη των συγκρούσεων, τη μείωση του χρόνου διακοπής και των καθυστερήσεων, την αύξηση της ασφάλειας και τη βελτίωση του κυκλοφοριακού φόρτου. Οι προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας του Rail Vision επιτρέπουν επίσης την πλοήγηση βάσει εικόνας, την προληπτική συντήρηση και τη χαρτογράφηση GIS.

Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του προέδρου του ΟΣΕ στο TRT

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΟΣΕ, Γιάννου Γραμματίδη στο TRT και στην εκπομπή «Κεντρική...

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΑΘΗΝΑ 19/9/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αγαπητοί Επιβάτες...

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ...

Παρόμοια Θέματα