Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
No menu items!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣ & ΜΣΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Αθήνα,   15/3/2023

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 

Το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (Π.Ο.Σ.-Μ.Σ.Τ.) ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που έλαβε από το Γραμματέα του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη κ. Γιάννη Βαρουφάκη καθώς και άλλων στελεχών του, συναντήθηκε σήμερα 15/3/2023 μαζί του, στα γραφεία της Ομοσπονδία μας παρουσία προέδρων των Σωματείων – Μελών της.

Ενημερώσαμε τον κ.Βαρουφάκη για τα διαχρονικά προβλήματα που υπάρχουν στο Σιδηρόδρομο καθώς κι ότι η Ομοσπονδία εδώ και χρόνια – πιστή στις αποφάσεις της – προσπαθεί για την ανάδειξη του προβλήματος της ασφάλειας μέσα από ανακοινώσεις, εξώδικα, επιστολές προς όλους τους αρμόδιους. 

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου θα έρθει μέσα από τρία βήματα: α)   Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον σιδηρόδρομο, β) Ενιαιοποίηση δικτύου και συρμών – Επαναφορά της εμπορικής δραστηριότητας στον ΟΣΕ (εκκίνηση διαδικασίας για επαναφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο δημόσιο ΟΣΕ), και γ) Δημόσια, κεντρικά σχεδιασμένη επέκταση του σιδηρόδρομου σε όλη τη χώρα (συνεννόηση σε επίπεδο κοινωνίας,  απαιτείται ΔΙΑΣΚΕΠ Μεταφορών, στο οποίο θα συμμετέχουν επιστήμονες και εργαζόμενοι του χώρου αλλά και κληρωτοί πολίτες, χρήστες του δικτύου. Έτσι, θα εκπονηθεί κεντρικό σχέδιο για την επέκταση του δημόσιου, άρτιου, ενιαίου σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα ασφαλές για τους πολίτες, αποτελεσματικό και φιλικό στο περιβάλλον).

Εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…. για ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό Σιδηρόδρομο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΣΚ

03 / 06 / 2023 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Συναδέλφισσες,...

Πληρωμή αναπαύσεων χωρίς δρομολόγια;

Τι συμβαίνει με την διαχείριση του προσωπικού της Ηellenic train; Από το δυστύχημα των Τεμπών...

Παρόμοια Θέματα