Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

                                                                                                       

              ΑΘΗΝΑ 31/05/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η προσχηματική αντίδραση συνδικαλιστών της Hellenic, απέναντι στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
          Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, που  περιφερόταν στα ΜΜΕ και εξαπέλυε πύρινους λόγους για την ασφάλεια της  σιδηροδρομικής κυκλοφορίας και την κατάσταση του δικτύου, λειτουργεί περισσότερο ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως πραγματικός συνδικαλιστής ο οποίος ενδιαφέρεται για τον σιδηρόδρομο και την ασφάλεια των μελών του συνδικάτου του.
          Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι είναι εκλεγμένος στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και περιέφερε παντού ανά την Ελλάδα,  σε μηχανοστάσια και εγκαταστάσεις της Hellenic,  τον κο Τσίπρα και την συνοδεία του για να του δείξουν-αναλύσουν τα μύρια προβλήματα.
          Προβλήματα που εντελώς ξαφνικά βρήκαν γιατρικό αντί 700 ευρώ και επομένως έπρεπε να ξεχαστούν και ξεχάστηκαν μέσα σε μια νύχτα.
          Πως αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς την αναστολή της απεργίας που είχε προκηρύξει το σωματείο για τις 30/5 η οποία μετατέθηκε στις 31/5, κατόπιν ξαναμετατέθηκε στις 2/6 και τελικώς ανεστάλη μετά την συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας;
          Να θυμίσουμε ότι η απεργία εξαγγέλθηκε με 8 αιτήματα που αναφερόταν σε θέματα ασφάλειας, επικοινωνίας των συρμών, ταχύτητες δρομολογίων, κατάσταση δικτύου και πολλά άλλα.
           Αντί απάντησης στα θέματα που θίγονται στο εξώδικο που έστειλε η ΠΕΠΕ, η διοίκηση της Hellenic προχώρησε σε παροχή μπόνους που συμφώνησε με τον πρόεδρο της, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ.
            Η ΠΕΠΕ αν και το τρίτο και μικρότερο σωματείο στην Hellenic, υπογράφει συμφωνίες ενοχικού δικαίου, εκτός πλαισίου της ΕΣΣΕ που υπογράφει το επιχειρησιακό σωματείο και πολλές φορές με σοβαρούς και επιβαρυντικούς όρους εργασίας για τους μηχανοδηγούς.
           Στο πρόσφατο δε παρελθόν είχε υπογράψει 9ημερη συνεχόμενη εργασία με καταβολή του 50% των ρεπό ανά μήνα!
        Μετά την κατακραυγή μετέτρεψε το 9ημερο σε 7ημερο συνεχόμενης εργασίας και κατόπιν εξαναγκάστηκε να συμφωνήσει σε
5νθήμερο, αφότου ανέλαβε την εκπροσώπηση των εργαζομένων το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς το σωματείο δεν χειραγωγείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ουτε από άλλο κόμμα .
       Ανανέωσε την προηγούμενη συμφωνία με την οποία ο μηχανοδηγός,  ο οποίος συμφωνεί να εργαστεί σε ρεπό (χωρίς όριο στα καταβαλλόμενα ρεπό που θα εργαστεί) θα λαμβάνει 40 ευρώ για κάθε ρεπό σε μια κάρτα σίτισης . Αν εργαστείς 5 ρεπό θα λάβεις 200 ευρώ συνολικά.
          Πρόκειται για μια επιδότηση της υπερεργασίας με κάρτες σίτισης για φορολογικούς λόγους.
          Συμφωνήθηκε μπόνους 700 ευρώ για κάθε μηχανοδηγό γιατί έτσι (προφανως για να ανασταλεί η τωρινή ή οι επόμενες απεργίες)
            Όλα τα υπόλοιπα που περιγράφονται είναι είτε ήδη δρομολογημένα (προσλήψεις που είχε ήδη προγραμματίσει η εταιρεία) ή τοποθετήσεις που γίνονταν πάντα με τοπικά κριτήρια είτε είναι εκτός αρμοδιότητας της ( επικοινωνίες vhf ,gsmr  αφορούν τον ΟΣΕ και την ΓΑΙΑΟΣΕ που είναι υπεύθυνη  για το τροχαίο υλικό).
          Τελικά η φούσκα της αντίδρασης ξεφούσκωσε με άσχημο και ποταπό τρόπο. Τα αργύρια αντί 30 έγιναν 700 και πάνω στα θύματα των Τεμπών κάποιοι έχτισαν επι μήνες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Γεγονός μακάβριο και αποκρουστικό .Και σίγουρα ανήθικο.
            Σε κάθε περίπτωση, η τακτική της διοίκησης της Hellenic train να διαχωρίζει προκλητικά τους εργαζόμενους της σε προύχοντες και πληβείους δεν θα μείνει αναπάντητη.
             Εμείς τους καλούμε να σταματήσουν να εκτροχιάζονται και να επανέλθουν στις ράγες της ισότητας, της δικαιοσύνης και της λογικής!
Εάν δεν το πράξουν θα θερίσουν ότι σπέρνουν!

 ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα