Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 20/07/2023

Έπειτα από την ανακοίνωση μας για την τραγική κατάσταση του σιδηροδρόμου, η διοίκηση της Hellenic train ζήτησε συνάντηση με το σωματείο η οποία και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2023.

Στην συνάντησή μας, στην οποία συμμετείχαν από πλευράς της Διοίκησης της Ηellenic Train ο κ.Capotortο, η κ.Πρωτογερά και ο κ.Βussuletti, ο διευθύνων σύμβουλος κ Capotorto μας ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που διαχειρίζεται η εταιρεία, κυρίως όμως επικεντρώθηκε στην τραγική κατάσταση του τροχαίου υλικού.

Εμείς από την πλευρά μας αναφερθήκαμε εκτός από τα προβλήματα στο τροχαίο υλικό λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών, και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση αλλά και τα προβλήματα του προσωπικού επί των αμαξοστοιχιών.

Προβλήματα που αντί να επιλύονται συνεχώς συσσωρεύονται και διογκώνονται.
Στην συνάντηση αυτή αναλύσαμε διεξοδικά την συνεχώς μειούμενη αξιοπιστία του τροχαίου υλικού, την απαραίτητη τροφοδοσία με ανταλλακτικά για τους συρμούς αλλά και τα προβλήματα που αφορούν τους συρμούς ETR ειδικά με τα κλιματιστικά.

Το σωματείο όμως αναφέρθηκε και στην άνιση και επιλεκτική αντιμετώπιση των εργαζομένων, κάτι που προφανώς δεν ταιριάζει σε μια εταιρεία που θέλει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στις σιδηροδρομικές μεταφορές και ξεκαθαρίσαμε ότι εάν αυτές οι ανισότητες δεν εκλείψουν, η αντίδραση μας θα είναι άμεση.

Εκτός των άλλων ζητήσαμε:
   • την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στους συρμούς με την άμεση αγορά ανταλλακτικών
   • την επίλυση των προβλημάτων των κλιματιστικών των ETR
  • την άμεση ανάταξη του τροχαίου υλικού που ακινητεί ,
   • την αντικατάσταση του τροχαίου υλικού που έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά (από συγκρούσεις,εκτροχιάσεις κλπ)
   • την πρόσληψη προσωπικού ,στην τεχνική βάση,
   • την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων σε μηχανοστάσια και εργοστάσια,
   • την άμεση διόρθωση προβλημάτων υποδομής στους χώρους των εργοστασίων και των μηχανοστασίων,
   • την αναβάθμιση των βοηθητικών   χώρων του προσωπικού,
   • την απόλυτη εφαρμογή των κανόνων κατά την εκτέλεση ελιγμών ,
   • την ενίσχυση του προσωπικού ελιγμών ,
   • την ενίσχυση του προσωπικού κίνησης
   • την επίλυση θεμάτων που αφορούν τους συναδέλφους της κίνησης

  H Διοίκηση μας ενημέρωσε ότι έχει προγραμματίσει  την  άμεση πρόσληψη προσωπικού στην τεχνική βάση, ενώ
ο κ.Bussuletti μας τόνισε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια ανταλλακτικών επί 9μήνες, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα καταγγείλαμε στην ανακοίνωση μας, και ότι υπάρχει πρόβλημα με τα κλιματιστικά των συρμών ETR και έχουν ζητήσει επίλυση από την εταιρεία συντήρησης.(ALSTOM)

Μας ενημέρωσε επίσης ότι έχει προγραμματισθεί αναβάθμιση των εγκαταστάσεων χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Για τα υπόλοιπα θέματα έγινε εκτενής συζήτηση που κράτησε πάνω από 2 ώρες και αποφασίσθηκε η επανάληψη της συνάντησης την επόμενη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά και αντί η διοίκηση να ασχοληθεί σοβαρά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στο τροχαίο υλικό, τα οποία εξακολουθούν να είναι τεράστια, η Ηellenic Τrain αποφάσισε σήμερα και εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα να δρομολογήσει συρμό για υπεραστική αμαξοστοιχία με κλιματιστικά που υπολειτουργούν στον χώρο των επιβατών, αλλά και στην καμπίνα μηχανοδήγησης.

Το προσωπικό της αμαξοστοιχίας γνωστοποίησε εγκαίρως στο κέντρο διεύθυνσης κυκλοφορίας της Hellenic train την κατάσταση των κλιματιστικών του συρμού, αλλά η Διοίκηση έδωσε εντολή να παραληφθεί ο συρμός με κλιματιστικά που υπολειτουργούσαν!!!

Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την αξιοπιστία της εταιρείας και με την υπομονή και την ανοχή μας, το σωματείο μας καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους συναδέλφους που εργάζονται επί των αμαξοστοιχιών ,να μην παραλαμβάνουν τους συρμούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα κλιματιστικά, ειδικά σε αυτές τις τραγικές κλιματολογικές συνθήκες και σε περίπτωση που δεχθούν πιέσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες της εταιρείας ή την Διοίκηση να ενημερώσουν άμεσα το σωματείο.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά της εταιρείας και όσων συμμετέχουν στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων.

Η ελληνική νομοθεσία είναι ξεκάθαρη για την θερμική καταπόνηση των εργαζομένων, αλλά και για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και θα φροντίσουμε να εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Το Δ.Σ. ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τελευταία Νέα

Ενα από τα πολλά καθημερινά παραδείγματα πλήρους απαξίωσης του σήμερα και του αύριο του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.

Είναι δυνατόν από έναν υπάλληλο ηλικίας 55 ετών, μόλις 15 μηνών κατόπιν σοβαρής χειρουργικής...

Γιατί δεν εκτελούνται δρομολόγια σε γραμμές που παρέδωσε ο ΟΣΕ;Τι συμβαίνει με το τροχαίο υλικό;

Και ενώ ο ΟΣΕ επίσημα έχει παραδώσει την γραμμή της Στυλίδας εδώ και σημαντικό...

Στο +10% οι εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές Κίνας – Ευρώπης στο α’ 4μηνο του 2024

Αυξήθηκαν κατά 10% οι εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ Κίνας – Ευρώπης, κατά το α’...

Παρόμοια Θέματα