Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Λάρισα: Αθώοι οι τρεις για τον θάνατο του 10χρονου – Είχε παρασυρθεί από τον προαστιακό στη Νέα Σμύρνη

Αθώοι κρίθηκαν χθες από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τρεις κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια, με αφορμή τη θανάσιμη παράσυρση ενός 10χρονου αγοριού από αμαξοστοιχία του Προαστιακού.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 10χρονο αγόρι, ενώ διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας στις 15.57 το μεσημέρι της 9ης Νοεμβρίου 2017, παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από την αμαξοστοιχία του Προαστιακού, που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, Έτσι, ως κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια παραπέμφθηκαν οι μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Συντήρησης Γραμμής, καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας, με τα δύο τελευταία στελέχη του ΟΣΕ να έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Στο πλαίσιο της δίκης, μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης κατέθεσε η μητέρα του 10χρονου όπως και μεταξύ άλλων κατέθεσαν δύο πραγματογνώμονες, ενώ ο πρώην προϊστάμενος του ΟΣΕ (σ.σ. οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν) στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία.

Η εισαγγελέας της έδρας προς την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων για τον μηχανοδηγό και για το σκέλος του ορίου ταχύτητας πως η πραγματογνωμοσύνη ήταν «πλήρως έωλη, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αμφιβολία πως η ταχύτητα είναι ενεργός αιτίας, ενώ για το σκέλος της πέδησης διευκρίνισε πως «δεν υπήρξε απαιτούμενος χρόνος να ενεργήσει την πέδησης.

Για τον προΪστάμενο της Υπηρεσίας Συντήρησης Γραμμής επικαλούμενη αυτοψία αστυνομικών πως δεν υπήρχαν οπές στην περίφραξη διευκρίνισε πως αλλά και να υπήρχαν οπές δεν αποδείχθηκε αν το παιδί πέρασε από κάποια οπή ή πήδηξε πάνω από την περίφραξης για το ύψος της οποίας δεν ήταν υπεύθυνος ο πρώην προϊστάμενος, ενώ νωρίτερα για την πρώην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας, διευκρίνισε πως δεν είχε αρμοδιότητα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση απάλλαξε των κατηγοριών τους τρεις παραπεμφθέντες, απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του 10χρονου αγοριού.

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα