Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Και ενώ ξεκινούν τα τρένα μέχρι Λιανοκλάδι κάποιοι ,«εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»!

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΡΑΙΝΟΣΕnews

Εργοδοτικοί συνδικαλιστές μας κουνούσαν το δάχτυλο και μας λοιδορούσαν με το κατάπτυστο «Αντί να ζητάνε λοιπόν κάποιοι τρένα μέχρι το Λιανοκλάδι (που θα μπούν μόλις ανοίξει η Εθνική Οδός και υπάρξει οδική σύνδεση με άλλους προορισμούς), μόνο και μόνο επειδή ζητούσαμε άμεσα τα δρομολόγια. Είμασταν οι μοναδικοί μαζί με παράταξη από τον χώρο των μηχανοδηγών την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ οι οποίοι θέσαμε επίμονα τα ερωτήματα για την επανεκκίνηση των δρομολογίων.Και αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε μερικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές.

Τώρα οι ίδιοι και κυριολεκτικά απαράδεκτοι εργοδοτικοί συνδικαλσιτές παρουσιάζονται (ως μετά Χριστόν προφήτες ) και ενημερώνουν τους σιδηροδρομικούς για το σχέδιο των δρομολογίων ( σ.σ για τα οποία μας κατηγορούσαν που ζητούσαμε να ξεκινήσουν.)

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ.

Και δεν σταματούν μόνο εκεί αλλά προχωρούν βαθύτερα στο βούρκο της παραπληροφόρησης καθώς το αίτημα μας και ο αγώνας μας για επανεκκινήσουν τα δρομολόγια παρουσιάζεται ως στοχοποίηση μιας ειδικότητας ή ως θεωρία συνωμοσίας!

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ.

Μερικοί πολύ απλά παραμένουν προσηλωμένοι στην καταστροφολογική και αντισιδηροδρομική τακτική του κόμματος τους, που ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΚΛΕΙΣΤΟ.

Δεν ξεχνάμε , συγκεκριμένο στέλεχος συνδικαλιστικής παράταξης που μετά το δυστύχημα στα Τέμπη,

δήλωνε : «τέλος ,θα πάνε στις εκλογές χωρίς τρένα» .Και ο νοών νοείτο.

Δεν ξεχνάμε συγκεκριμένο κομματικό και εργοδοτικό συνδικαλιστή που ξαφνικά έκανε τεμενάδες σε στέλεχος του Υπουργείου Μεταφορών ενώ το έβριζε νυχθημερόν από τον προσωπικό του ιστότοπο.«Ψωμί και αλάτι» είπε για τα όσα έσερνε εναντίον του. (Γέλασαν και τα τσιμέντα με το θράσος του)

Δεν ξεχνάμε την δημόσια δήλωση του γγ της ΠΟΣ ότι έκανε μεγάλο λάθος που συμπορεύτηκε με κανά δύο συνδικαλιστικούς απατεώνες.Περιμένουμε την συνεδρίαση της ΠΟΣ για να μας υποδείξει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ για να τους μάθουν όλοι οι σιδηροδρομικοί.

Η πραγματικότητα είναι μία.Κάποιοι επιβιώνουν μόνο με τον διχασμό και την διχόνοια των εργαζομένων για την εξυπηρέτηση των εργοδοτών ,και του κόμματος τους.Το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιστεύει σε εντελώς αντίθετα πράγματα και δεν δέχεται υποδείξεις από «συνδικαλιστικούς σαλτιμπάγκους».

Σήμερα εργοδοτικοί συνδικαλιστές «διαμαρτύρονται» για κατάργηση πενθημέρου στο κατατεθέν εργασιακό νομοσχέδιο όταν είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που, πληρώνονται το ένα ρεπό πίσω από το άλλο,υπογράφουν συμφωνίες επιδότησης της υπερεργασίας ,υπέγραψαν με χαρά 9ημερη εργασία (και έφτασαν δε στο σημείο να καταθέσουν υπόμνημα υποστήριξης της 9ημερης εργασίας στην τριμερή του Υπουργείο Εργασίας.)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Για το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένας ακόμα στόχος επετεύχθη.

Τα δρομολόγια τουλάχιστον μέχρι εκεί που το επιτρέπει η υποδομή ξεκινούν.

Τώρα πρέπει να γίνει η γρήγορη (όσο το επιτρέπουν οι τεχνικές δυνατότητες) επισκευή του δικτύου και η επανεκκίνηση των δρομολογίων στον άξονα αλλά και τις πληγείσες περιοχές.Και πιστεύουμε ότι η σημερινή διοίκηση του ΟΣΕ έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα της και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βάλλεται από συγκεκριμένους συνδικαλιστικούς απατεώνες .

Πρέπει να γίνει η άμεση επανεκκίνηση όλων των δρομολογίων στην Βόρειο Ελλάδα ( Μακεδονία και Θράκη) που παραμένουν χωρίς τρένο εδώ και μήνες.

Είναι απαραίτητη η συνέχιση χωρίς την παραμικρή διακοπή των εργασιών σε όλα τα σημεία του δικτύου για την ανάταξη φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης.

Είναι απαραίτητο να προσληφθούν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΟΣΕ.

Είναι απαραίτητο να προκηρυχθούν νέες προσλήψεις στον ΟΣΕ και να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι με τα δελτία παροχής υπηρεσιών.

Είναι απαραίτητο να μπουν σε λειτουργία τα συστήματα ααφάλειας των συρμών.

Είναι απαραίτητο να εκσυγχρονισθεί και να επισκευασθεί το τροχαίου υλικό ,το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Είναι απαραίτητο να γίνει πύκνωση των δρομολογίων (ειδικά στο προαστιακό Αθήνας – Χαλκίδας -Κιάτου-Αεροδρομίου).

Είναι απαραίτητο να χορηγηθούν ειδικές εκπτώσεις στους κατοίκους των περιοχών που δέχθηκαν πλήγμα από την κακοκαιρία.

Είναι απαραίτητο να γίνουν εκπτώσεις σε εισιτήρια ,σε μηνιαίες κάρτες σε τρένα και λεωφορεία της  Hellenic train για την ενίσχυση της επιβατικής κίνησης.Να ξεκινήσουν οι ειδικές προσφορές που στο παρελθόν είχαν μεγάλη επιτυχία και εφαρμόζονται κατά κόρον στο εξωτερικό.

Nα στηριχθεί οικονομικά η Hellenic train για τις γενναίες εκπτώσεις στα εισιτήρια των συμπολιτών μας.

Να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της Ηellenic train για τις άγονες γραμμές και αυτή με την σειρά της να κάνει τις επενδύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

Να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία της εταιρείας εξαιτίας των άστοχων ενεργειών στελεχών της.

Και πολλά άλλα που είναι στους στόχους του σωματείου και αφορούν την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και της αύξησης του εισοδήματος τους

Η διαχειριστική ομάδα του ΣΕΠΤΡΑΙΝΟΣΕnews

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα