Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
No menu items!

Η κακοκαιρία Elias ξήλωσε τις ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού – Εικόνες αποκάλυψης

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για αρκετές περιοχές της χώρας. Η ορμή των νερών και των φερτών υλικών ήταν τόσο μεγάλη που ξηλώθηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό του Δομοκού. Η έκταση της ζημιάς είναι τόσο μεγάλη, όπως αποκαλύπτει το φωτογραφικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Eurokinissi, που είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνουν τα δρομολόγια των εμπορικών και επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Δομοκού στη Φθιώτιδα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης κακοκαιρίας είναι πέρασμα για τα δρομολόγιά του ΟΣΕ Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Από τα ορμητικά νερά της βροχόπτωσης και των χειμάρρων έχουν παρασυρθεί τα σκύρα πάνω στα οποία στηρίζονται οι ράγες, έχουν χαλάσει τα μηχανήματα ηλεκτροδότησης των τραίνων, ενώ οι ράγες έχουν καλυφθεί από κλαδιά δέντρων. 

Οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο μετά την κακοκαιρία Daniel δεν πρόλαβαν να αποκατασταθούν και ακολούθησε η κακοκαιρία Elias για να το θέσει εκτός λειτουργίας στο Δομοκό.

Ο σταθμός Δομοκού είχε υποστεί σημαντικές ζημιές και στην πρόσφατη κακοκαιρία Daniel. Mετά από τις νέες καταστροφές κανείς δεν είναι σε θέση να πει πότε θα αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο.

ertnews.gr

ΠΗΓΗertnews.gr

Τελευταία Νέα

Οικονομικά αποτελέσματα 2023 της Hellenic Train: Έσοδα 97,02 εκατ., με ζημιές 65,09 εκατ. Δάνεια 70 εκατ. από Trenitalia

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Hellenic Train κατέγραψε δραστική μείωση των συνολικών εσόδων...

Σιδηρόδρομοι: Στον μηχανισμό για τη Σύνδεση της Ευρώπης ΙΙ εντάχθηκαν 4 έργα

Τέσσερα νέα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από τη Διευκόλυνση Συνδέοντας την...

Ο.Σ.Ε: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα μεταξύ ΑΚΡΑΤΑΣ – ΑΙΓΙΟΥ

Ο ΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι στις 09:40 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα...

Παρόμοια Θέματα