Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
No menu items!

Trenitalia, μεγάλη αύξηση ταξιδιωτών: 35 εκατομμύρια μόνο τον Αύγουστο, πάνω από τα προ-Covid επίπεδα. 75 εκατομμύρια συνολικά  το καλοκαίρι

Τον Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση 15% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2022. Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη, Τορίνο και Μπολόνια είναι οι προορισμοί με τον μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών

Τριάντα πέντε εκατομμύρια ταξιδιώτες μετακινήθηκαν  τον Αύγουστο χρησιμοποιώντας τρένα Trenitalia. Το ανακοινώνει η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό αντιπροσωπεύει αύξηση 15% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2022, με τα συνολικά δεδομένα να έχουν ξεπεράσει την προ-Covid εποχή.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει, για τις υπηρεσίες του Ομίλου FS με επικεφαλής τον Luigi Ferraris, τη θετική τάση που καταγράφηκε το 2022 και επιβεβαιώθηκε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με μια σταθερή αύξηση της ζήτησης “υποστηριζόμενη και ενθαρρυνόμενη, σε αυτήν την αναλαμπή  το καλοκαίρι, από την προσφορά «Summer experience» της Trenitalia», τονίζει η εταιρεία .

Trenitalia: 75 εκατομμύρια τουρίστες μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου σε τρένα

Ο Luigi Corradi, Διευθύνων Σύμβουλος της Trenitalia, επικεφαλής του Polo Passengers της FS, πριν από λίγες εβδομάδες κατά την παρουσίαση της νέας εταιρείας FS – Italian Tourist Trains είπε «Τους τελευταίους μήνες, ο τουρισμός είναι ο κυρίαρχος.  75 εκατομμύρια  τουρίστες περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι μεταξύ Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου με τα τρένα Trenitalia, τα υψηλής ταχύτητας, τα υπεραστικά και τα περιφερειακά».

Από τα 35 εκατομμύρια τον Αύγουστο, περίπου 9 εκατομμύρια ταξιδιώτες συγκεντρώνονται το Σαββατοκύριακο. Μια εκ νέου ανακάλυψη του τρένου που αφορά επίσης νέους και πολύ νέους: 3,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών ταξίδεψαν με τρένα Frecciarossa, Intercity και Regional χρησιμοποιώντας τις προσφορές που είναι αφιερωμένες σε οικογενειακούς ταξιδιώτες. Και, στο τέλος του καλοκαιριού, 13 εκατομμύρια ταξιδιώτες κάτω των 26 ετών θα έχουν επιλέξει το τρένο για τις διακοπές τους.

Όσον αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Νάπολη, το Τορίνο και η Μπολόνια ήταν οι προορισμοί με τον μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών, ενώ αν κοιτάξετε μόνο στον Νότο, οι πόλεις της Απουλίας Μπάρι και Λέτσε βρίσκονται στην κορυφή αυτού. ειδική κατάταξη.

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Οι επικεφαλής των εταιρειών της σύμβασης 717 κατηγορούνται για «εγκληματικό σχεδιασμό»

Το Reporters United αποκαλύπτει πως η Ευρωπαία Εισαγγελέας κατηγορεί για «εγκληματικό σχεδιασμό» τους Δημήτρη...

Έως τα τέλη Ιουνίου η προκήρυξη της σιδηροδρομικής γραμμής Ν. Καρβάλη – Τοξότες, με χρηματοδότηση 212 εκατ. ευρώ

Έως τα τέλη Ιουνίου αναμένεται η προκήρυξη της σιδηροδρομικής γραμμής Ν. Καρβάλη – Τοξότες,...

ΑΣΕΠ: Αναζητούνται διοικητές για ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΜΕΤΡΟ

Το ΑΣΕΠ δημοσίευσε την προκήρυξη 4ΠΔΑ/2024, που αφορά, μεταξύ άλλων, στην κάλυψη θέσεων οργάνων...

Παρόμοια Θέματα