Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Μετ’ εμποδίων ακόμα τα δρομολόγια του Προαστιακού προς Πειραιά, προσεχώς εργασίες σε σταθμούς του Προαστιακού

 Τον περασμένο Ιούλιο, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών έκαναν μία διαδρομή με τον Προαστιακό της Αθήνας και μίλησαν με εκπροσώπους των εργαζομένων για τα προβλήματα του μέσου. Όπως μάθαμε, συζητήθηκε και η συνεχιζόμενη επί μακρόν μετεπιβίβαση στον σταθμό του Ρέντη λόγω προβλημάτων στην υποδομή. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΣΕ είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους πως το πρόβλημα θα λυθεί από το φετινό Σεπτέμβριο. Ο Σεπτέμβριος όμως πέρασε και οι επιβάτες από και προς τον Πειραιά εξακολουθούν να μετεπιβιβάζονται στο Ρέντη. Μήπως θα πρέπει να προτεραιοποιηθεί η επίλυση του προβλήματος, ιδιαίτερα αν, όπως λέγεται, δεν είναι και τόσο μεγάλο που να δικαιολογεί την υποχρεωτική μετεπιβίβαση σε συρμούς ντίζελ;

Οι θετικές ειδήσεις από τον Προαστιακό της Αθήνας είναι σπάνιες, αυτή την εβδομάδα όμως το σωματείο ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε πως τα φωτοσήματα των σταθμών Κάντζα και Παλλήνη, τα οποία δε λειτουργούσαν εδώ και καιρό, βρίσκονται και πάλι σε πλήρη λειτουργία.

Η έγκριση πρωτογενούς αιτήματος για την πραγματοποίηση του έργου αποκατάστασης των βλαβών σε ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες των σταθμών και πεζογεφυρών του τμήματος Πειραιάς – Οινόη και Αεροδρόμιο – Κιάτο, δηλαδή στον Προαστιακό της Αθήνας, περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του σημερινού Δ.Σ. του ΟΣΕ. Πρόκειται για έργο κόστους 1,383 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Στο ίδιο Δ.Σ. θα ληφθεί απόφαση για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για τη συντήρηση της μετρικής γραμμής Ρίο – Κάτω Αχαΐα.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα