Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Δυστύχημα Τεμπών: Απαγόρευση εξόδου για πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε σήμερα σε ένα πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ στον οποίον ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Το πρώην στέλεχος του ΟΣΕ απολογήθηκε σήμερα στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών και στη συνέχεια αποχώρησε με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος διώκεται επίσης και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς ήταν στην επιτροπή που άναψε το «πράσινο φως» για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη στη συγκεκριμένη θέση και ενώ δεν πληρούσε το ηλικιακό όριο που είχε θέσει ο ΟΣΕ στη σχετική προκήρυξη.

Τα επόμενα στάδια

Μετά και τη σημερινή απολογία, κλείνει ένας κύκλος που αφορούσε την εξέταση στελεχών του ΟΣΕ και το ρόλο τους στα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

Πλέον το επόμενο στάδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η διερεύνηση τυχών ευθυνών από στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ στο σκέλος της υλοποίησης της σύμβασης «717» που αφορούσε την τοποθέτηση συστημάτων για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.  Συστήματα τα οποία σύμφωνα και με τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων που εμπεριέχονται στη δικογραφία, δεν υπήρχαν το βράδυ της τραγωδίας.

Πριν από ενδεχόμενες νέες ποινικές διώξεις όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες ενέργειες στο στάδιο της ανάκρισης αφορούν την εξέταση του υλικού που έχει να κάνει με την εμπορική αμαξοστοιχία και το ενδεχόμενο ύπαρξης παράνομων ουσιών που συνέβαλαν στην έκρηξη και στη φωτιά μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Σ αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί βιντεοσκοπικό υλικό και θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία από τον τόπο του δυστυχήματος και από τα βαγόνια των αμαξοστοιχιών που φυλάσσονται σε ειδικό χώρο.

Κ.Κοντοκώστας

ΠΗΓΗlarissa.net

Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Έρχεται Προαστιακός στα Δυτικά – 19 νέοι σταθμοί, σε ποιες περιοχές

Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο θα καλύψει τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μαζί με...

Ακινητοποιήθηκε για μια ώρα το τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς

Ταλαιπωρία στις ράγες έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Αθήνα προς Θεσσαλονίκη που ακινητοποιήθηκε για...

Κοινό δελτίο τύπου ΟΣΕ-Hellenic train

21 Ιουνίου 2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν...

Παρόμοια Θέματα