Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Blog «σιδηροδρομικού» αποκαλεί γραφικούς τους σιδηροδρομικούς που ζητούν να μπουν τα δρομολόγια στην Β.Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε για τον πραγματικό ρόλο μερικών εντός της σιδηροδρομικής οικογένειας.

Ρόλος που αποδείχθηκε το τελευταίο διάστημα ότι όχι μόνο είχε κομματική αφετηρία αλλά και προσωπική ατζέντα.

255 ημέρες σιδηροδρομικής απομόνωσης

Το ΣΕΠΤΡΑΙΝΟΣΕnews εδώ και πολύ καιρό ζητά επίμονα την άρση της σιδηροδρομικής απομόνωσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Στυλίδα- Μακεδονία-Θράκη κλπ) .Και ενώ σε αυτή την απαίτηση μας θα έπρεπε να βρούμε αμέριστη συμπαράσταση (ειδικά από σιδηροδρομικούς) διαπιστώνουμε μία ιδιαίτερα αρνητική (έως και εχθρική στάση) στο αίτημας μας. Συχνά σε κάθε μας αναφορά στο θέμα δεχόμαστε επιθέσεις μέσω αναρτήσεων απίστευτων σεναρίων και απαράδεκτων χαρακτηρισμών από συγκεκριμένους ιστοτόπους αλλά και κάποιους «σιδηροδρομικούς».

Με την αναδημοσίευση της είδησης σχετικά με. την παρέμβαση της κας Αλεξοπούλου και των δημάρχων της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος κάναμε ένα μικρό σχόλιο για τους δημάρχους των άλλων πόλεων που βιώνουν την σιδηροδρομική απομόνωση.Σχόλιο που φανερώνει οτι η στάση μας είναι μόνο υπέρ του σιδηροδρόμου και την συνέχιση της λειτουργίας του παντού.Αναμενόμενα λοιπόν περιμένουμε από την υφυπουργό μεταφορών μετά την παρέμβαση της για τον Οδοντωτό , να κάνει αντίστοιχη παρέμβαση και για τα δρομολόγια που δεν εκτελούνται αλλά περιλαμβάνονται στην σύμβαση Δημοσίου-Ηellenic train.

Να θυμίσουμε ότι η υφυπουργός μεταφορών κα Αλεξοπούλου σε επίσκεψη της στον Προαστιακό Αττικής είχε ζητήσει από την Hellenic train να σταματήσει η απαράδεκτη μετεπιβίβαση στον σταθμό του Ρέντη.Κάτι που μέχρι σήμερα η Hellenic train δεν έχει πράξει με αποτέλεσμα τις συνεχείς καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Αττικής.

Τελικά ,είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά;

Το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει στο site διάφορα μηνύματα που αδυνατούμε να τα πιστέψουμε και αφορούν κάποιες «ψηφοφορίες» που ήταν άγνωστες σε εμάς.Μέχρι χθες πιστεύαμε ότι όλοι οι σιδηροδρομικοί είμαστε από την ίδια πλευρά αλλά από ότι φαίνεται κάποιοι έχουν άλλες προτεραιότητες ή ίσως είναι σε σύγχυση λόγω κατάρρευσης κάποιων κομμάτων της Βουλής.

Βλέπουν τα δρομολόγια ως ρουσφέτι εκλογικής περιφέρειας;

Πως είναι δυνατόν ένα δρομολόγιο που ενώνει μια περιφερειακή πόλη της Θεσσαλονίκης όπως οι Σέρρες να χαρακτηρίζεται από κάποιους ως ρουσφέτι εκλογικής περιφέρειας;

Ρωτάμε λοιπόν ,κάθε δρομολόγιο του σιδηροδρόμου είναι ρουσφέτι εκλογική περιφέρειας αυτό θέλουν να μας πουν; Τα δρομολόγια προς Φλώρινα ή Έδεσσα είναι ρουσφέτι εκλογικής περιφέρειας; Τα δρομολόγια της Αλεξανδρούπολης είναι ρουσφέτι εκλογικής περιφέρειας;Ή μήπως μόνο το συγκεκριμένο δρομολόγιο ενοχλεί κάποιους ;Μήπως αυτή η «ενόχληση» για την εκλογική περιφέρεια πρώην υπουργού είναι αρκετή για να μην εκτελείται το δρομολόγιο;

Στα δρομολόγια του σιδηροδρόμου κυκλοφορούν συμπολίτες μας και η μετακίνηση τους δεν γίνεται με βάση του τι ψηφίζουν. Η διοίκηση της Hellenic train θα πρέπει να απαντήσει επίσημα αν συμμερίζεται τέτοιες απόψεις εργαζομένων της και ποιος είναι ο λόγος που δεν εκτελεί το δρομολόγιο προς Σέρρες.

Τα σιδηροδομικά δρομολόγια κατηγοριοποιούνται ή χαρακτηρίζονται ανάλογα με το ποιος εκλέγεται στον νομό;

Εκτός αν κάποιοι με το κυριολεκτικά φτωχό τους μυαλό ποντάρουν στην κοινωνική αγανάκτηση ελέω σιδηροδρομικής απομόνωσης για κάποιο απροσδιόριστο κομματικό όφελος.

Τέλος δυσάρεστη έκπληξη για εμάς ήταν η ανακοίνωση μιας συνδικαλιστικής επιτροπής που εμφανίζεται αντίθετη στην διαγραφή ( το διαγραφή το τονίζουμε ) των χρεών του ΟΣΕ .Χρέη που αν παρέμεναν θα οδηγούσαν σε απόλυτο τέλμα τον Οργανισμό και σε ουσιαστικό κλείσιμο.

Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Έρχεται Προαστιακός στα Δυτικά – 19 νέοι σταθμοί, σε ποιες περιοχές

Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο θα καλύψει τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μαζί με...

Ακινητοποιήθηκε για μια ώρα το τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς

Ταλαιπωρία στις ράγες έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Αθήνα προς Θεσσαλονίκη που ακινητοποιήθηκε για...

Κοινό δελτίο τύπου ΟΣΕ-Hellenic train

21 Ιουνίου 2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν...

Παρόμοια Θέματα