Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Μεγάλο ατύχημα στον βελγικό σιδηρόδρομο: τρένο SNCB χτυπά φορτηγό στο Ardoye.

Ο οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε σοβαρά.

Ένα ατύχημα μεταξύ τρένου SNCB και φορτηγού κοντά στο Ardoye προκάλεσε την εκκένωση των βαγονιών και τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του βαρέως φορτηγού οχήματος.

Σοβαρό ατύχημα με ένα τρένο και ένα φορτηγό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ardoye, στην επαρχία της Δυτικής Φλάνδρας, ανέφερε ο διευθυντής σιδηροδρομικής υποδομής Infrabel. Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, αλλά ο οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε σοβαρά. Ένας εμπειρογνώμονας ανατέθηκε από την εισαγγελία της Δυτικής Φλάνδρας, τμήμα Μπριζ.Συνεπώς, η κυκλοφορία των τρένων έχει διακοπεί μεταξύ Lichtervelde και Thielt και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μια υπηρεσία μεταφοράς έχει δημιουργηθεί από την Εθνική Εταιρεία Βελγικών Σιδηροδρόμων (SNCB).

Από τους περίπου πενήντα επιβάτες, “πέντε άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ως προληπτικό μέτρο”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Infrabel, Jessica Nibelle, στο Belga. Ο οδηγός του φορτηγού μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το SNCB, οι άλλοι επιβάτες φροντίστηκαν σε χώρο κοντά στο σημείο του ατυχήματος. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν με λεωφορείο στον σταθμό Ghent-Saint-Pierre.

Σύμφωνα με την Infrabel, οι ζημιές που προκλήθηκαν από το ατύχημα είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Οι επισκευές αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Οι συνθήκες της σύγκρουσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Infrabel ηγείται της έρευνας σε συνεργασία με την αστυνομία.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους είχε ήδη συμβεί ένα παρόμοιο ατύχημα στο ίδιο σημείο. Ένα φορτηγό χτυπήθηκε από επιβατικό τρένο. Ο οδηγός κατάφερε να εγκαταλείψει το φορτηγό του εγκαίρως και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι υλικές ζημιές τότε αφού η επισκευή των σιδηροτροχιών κράτησε μια εβδομάδα.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα