Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Μερικές απορίες.

Σε συνέχεια των «φαεινών ιδεών» μερικών «στελεχών» (μετά τους προαστιακούς συρμούς με μηχανή επι κεφαλής και στην ουρά και οι οποίοι αποσύρθηκαν κακή κακώς) τώρα έχουμε και νέες φαεινές ιδέες που αφορούν το προσωπικό .

1)Και ενώ η διοίκηση μιλά για περικοπές και για εκ περιτροπής εργασία κάποιοι δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό και «μοιράζουν» διανυκτερεύσεις!

Εργαζόμενος καλείται να φύγει από περιφερειακή έδρα να ταξιδέψει με λεωφορείο 220 χιλιόμετρα ως επιβάτης ,να επιβιβαστεί σε συρμό στο Λιανοκλάδι ,να φτάσει στο Ρέντη,να διανυκτερεύσει στην Αθήνα,να αναλάβει υπηρεσία την επόμενη ,να αναχωρήσει για Λιανοκλάδι,να επιβιβαστεί στο λεωφορείο και να ταξιδέψει άλλα 220 χιλιόμετρα ως την έδρα του. Είναι αλήθεια ότι στην συγεκριμένη έδρα μόνο ένας ( ο συγκεκριμένος ) είναι εκπαιδευμένος στα τούνελ;

Για ποιο λόγο δεν ξεκινούν τα δρομολόγια προς Στυλίδα ,προς Φλώρινα, προς Δράμα ή προς Αλεξανδρούπολη;

Ποιος εμποδίζει την έναρξη των δρομολογίων;

Το Υπουργείο Μεταφορών;

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN να απαντήσουν αν τους εμποδίζει το Υπουργείο Μεταφορών ή αν τους εμποδίζει ο ΟΣΕ για την εκτέλεση των δρομολογίων. Θα επαναλαμβανουμε καθημερινά το ερώτημα αλλά θα αναλάβουμε και πρωτοβουλίες.

2) Καθημερινά δρομολογούνται τα ETR σε δοκιμαστικά δρομολόγια μέχρι το Πλατύ και τώρα φτάνουν και μέχρι την Λάρισα.

Για ποιό λόγο

α) Δεν επανέρχονται οι κανονικές δρομολογιακές ταχύτητες στις αμαξοστοιχίες ιντερσίτυ ώστε να μειωθεί ο χρόνος ταξιδίου των επιβατών;

β)Για ποιό λόγο δεν περιορίζονται τα λεωφορεία μόνο στο κομμάτι Λιανοκλάδι-Λάρισα και συνεχίζει η εταιρεία να πληρώνει χιλιάδες ευρώ για αυτά;(Και όχι μόνο σε αυτό το κομμάτι)

γ) για ποιό λόγο δεν δρομολογούνται αμαξοστοιχίες ιντερσίτυ από την Λάρισα έως την Θεσσαλονίκη αφού είναι φανερό ότι και τροχαίο υλικό χρησιμοποιείται (ETR ) και προσωπικό απασχολείται.(Εδώ βλέπουμε ότι η εταιρεία πληρώνει και για τρένα (τροχαίο υλικό και προσωπικό ) και για λεωφορεία αλλά οι επιβάτες πάνε μόνο με λεωφορείο με συνολική διάρκεια ταξιδιού 7ώρες και βάλε). Αυτού του είδους οι επιλογές είναι προς την οικονομία των δαπανών; Με κανονικές ταχύτητες ακόμα και με διπλή μετεπιβίβαση Λιανοκλάδι -Λάρισα ο χρόνος του δρομολογίου ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ.

Με άμεση έναρξη όλων των περιφερειακών δρομολογίων αλλά και των ιντερσίτυ θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειάζονται «φαεινές ιδέες» που θα έχουν αποτέλεσμα την μετακίνηση συναδέλφων από την έδρα τους για 220 χιλιόμετρα ως επιβάτες λεωφορείου αλλά θα μπορούν να εργάζονται κοντά στην έδρα τους και χωρίς αυτού του είδους την καταπόνηση.

Πως είναι λοιπόν δυνατόν η διοίκηση της Hellenic Train να τολμά να μιλάει για εκ περιτροπής εργασία ενώ δεν εκτελεί τα όλα τα δρομολόγια με αποτέλεσμα έχει το προσωπικό να κάθεται ,δεν περιορίζει τις δαπάνες και πληρώνει χρήματα και για για τρένα και για λεωφορεία ενωθα έπρεπε να κυκλοφορούν μόνο τρένα.

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα