Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την HELLENIC TRAIN

ΑΘΗΝΑ 20/11/2023

                                                                                                                     ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 731

  ΠΡΟΣ: Διευθύνοντα Σύμβουλο HELLENIC TRAI κο  Maurizio Capotorto

   ΚΟΙΝ:

1)  Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κο.  Σταικούρα  Χρήστο

2) Υφυπουργό  για θέματα Μεταφορών κα. Αλεξοπούλου Χριστίνα

3)  Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κο.  Ιωάννη Ξιφαρά

4)  Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ κο Τερεζάκη Παναγιώτη

          Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την απορία μας αλλά και την αγανάκτηση μας για την συνεχιζόμενη σιδηροδρομική απομόνωση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

          Η Ηellenictrain έχει συνάψει σύμβαση με το Ελληνικό δημόσιο για να εκτελεί ένα ελάχιστο πλέγμα δρομολογίων  σε  όλη την επικράτεια  με  ετήσια επιδότηση 50 εκατομμύρια  ευρώ . Χρήματα που πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού (εν μέσω μιας  εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης που πιέζει συνεχώς  το εισόδημα του )  έτσι ώστε να έχει σιδηρόδρομο στις περιοχές που αναφέρονται αναλυτικά στον  νόμο 4953 του 2022 «Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Μεταφορές– Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου Ανώνυμη Σιδηροδρομική Εταιρεία» (ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.) για την ανάθεση Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών. »

          Αντί όμως της δημόσιας υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών βλέπουμε ότι σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας (Στυλίδα-Φλώρινα-Σέρρες-Δράμα-Αλεξανδρούπολη ) να μην εκτελείται απολύτως κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο και  να έχουν αντικατασταθεί με υπηρεσίες οδικών μεταφορών μέσω εκτέλεσης των υποτιθέμενων σιδηροδρομικών δρομολογίων με λεωφορεία!

       Ο ελληνικός λαός ενώ πληρώνει για τρένο,   αντί για τρένο ταξιδεύει με λεωφορεία.

Η Ηellenictrain είναι σιδηροδρομική εταιρεία ή είναι πλέον  εταιρεία οδικών μεταφορών;

         Παρά τις ενοχλήσεις μας προς εσάς για το θέμα δεν παίρνουμε απαντήσεις και όταν παίρνουμε απαντήσεις αυτές δεν είναι πειστικές.

     Ο διαχειριστής σιδηροδρομικής υποδομής  ΟΣΕ ,εδώ και πολύ καιρό, έχει παραδώσει  τις συγκεκριμένες σιδηροδρομικές γραμμές για κυκλοφορία αμαξοστοιχιών αλλά τα δρομολόγια δεν εκτελούνται.

        Κατανοούμε απολύτως ότι  στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel   η εκτέλεση δρομολογίων  με λεωφορεία  είναι αναμενόμενη (ανωτέρα βία)  καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει καταστραφεί αλλά το δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές δεν έπαθε καμία ζημιά από την κακοκαιρία.

       Θα θέλαμε λοιπόν να μας ενημερώσετε αφού υπάρχει -επαρκές  προσωπικό για την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών ( και ήδη εκπαιδεύεται και επιπλέον προσωπικό).  

      Για ποιόν λόγο  οι αμαξοστοιχίες που προβλέπονται από την σύμβαση ν4953/22 στις περιοχές (Στυλίδας-Φλώρινας-Σερρών-Δράμας-Αλεξανδρούπολης) δεν κυκλοφορούν;

      Για ποιο λόγο ξοδεύονται εκατομμύρια  ευρώ σε  μίσθωση λεωφορείων για την εκτέλεση δρομολογίων που θα έπρεπε να γίνονται με συρμούς;

       Για ποιο  λόγο έχετε το  σιδηροδρομικό προσωπικό της εταιρείας σε απραξία και έχετε αναθέσει το σιδηροδρομικό έργο σε εργολάβους λεωφορείων και παράλληλα ζητάτε από το προσωπικό να δεχθεί εκ περιτροπής εργασίας ή άλλα περιοριστικά μέτρα;

      Ποιά είναι η κατάσταση του τροχαίου υλικού  που είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των δρομολογίων σε όλη την Ελλάδα; Έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες που σχετίζονται με αυτό;

      Ποιες είναι οι επενδύσεις σε νέο τροχαίο για τις οποίες έχετε δεσμευθεί;

      Γνωρίζατε πολύ καλά όταν αγοράσατε την κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόσο τα οικονομικά στοιχεία της  εταιρείας όσο και τα στοιχεία επιβατικής κίνησης   για κάθε σιδηροδρομική γραμμή που  επιδοτείται για την εκτέλεση δρομολογίων επομένως τυχόν δικαιολογίες περί αυξημένου κόστους δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές.

      Για ποιό λόγο δεν υπάρχει σύνδεση αμαξοστοιχιών intercity από την πόλη της Λάρισας προς Θεσσαλονίκη;

      Για ποιό λόγο από το Λιανοκλάδι και μετά οι επιβάτες ταξιδεύουν μόνο με λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη με συνολική διάρκεια ταξιδιού άνω των 7 ωρών;

      Για ποιό λόγο μετά την παράδοση φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης συνεχίζουν οι χαμηλές ταχύτητες στο δρομολόγια  intercity;

       Για όλα τα παραπάνω περιμένουμε γραπτές  απαντήσεις  τόσο από την πλευρά σας όσο και από  κάποια στελέχη της εταιρείας  τα οποία  με τις αποφάσεις τους την έφεραν σε τέλμα και σε  οικονομικό αδιέξοδο.

      Σας δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε την συνέχιση αυτής της κατάστασης με τον ΣΙΔΗΡΟΔΟΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ (πόσο μάλλον δε τις απαράδεκτες προτάσεις περικοπών και εκ περιτροπής εργασίας για το προσωπικό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για το παραμικρό).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             ΝΙΚ. ΛΑΖΟΥ       

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΣ. ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ

Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Έρχεται Προαστιακός στα Δυτικά – 19 νέοι σταθμοί, σε ποιες περιοχές

Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο θα καλύψει τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μαζί με...

Ακινητοποιήθηκε για μια ώρα το τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς

Ταλαιπωρία στις ράγες έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Αθήνα προς Θεσσαλονίκη που ακινητοποιήθηκε για...

Κοινό δελτίο τύπου ΟΣΕ-Hellenic train

21 Ιουνίου 2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν...

Παρόμοια Θέματα