Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Δελτίο τύπου συλλόγου εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. με το οποίο αναφέρει “την πρωτοφανή απαξίωση και υπονόμευση του έργου της εταιρίας και των εργαζομένων της, με εργαλειοποίηση του τραγικού δυστυχήματος Τεμπών, και προφανή στόχο το καπέλωμα από ακριβοπληρωμένους ιδιώτες και όχι μόνον”.

“Μετά την τραγική συγκυρία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τη σωρεία αποκαλύψεων σχετικά με τις επικρατούσες συνθήκες στο εν λειτουργία σιδηροδρομικό δίκτυο αρμοδιότητας ΟΣΕ και με δεδομένη την επί δεκαετίες παρουσία μας στο χώρο των σιδηροδρόμων, οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μία φορά τη βαθιά λύπη και την οργή μας για τον άδικο χαμό των 57 συνανθρώπων μας.

Στα 27 έτη λειτουργίας της εταιρίας μας, έχουμε υλοποιήσει άρτιο και συχνά δύσκολο από τεχνικής άποψης έργο, που αγγίζει τα 6,5 δις ευρώ (συγχρηματοδοτούμενα έργα) και έχουμε
παραδώσει περίπου 700 χλμ νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο εθνικό μας δίκτυο, δηλαδή στον κύριο άξονα ΠΑΘΕΠ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Προμαχώνας).

Σήμερα, μία εκ των εκατοντάδων συμβάσεων της ΕΡΓΟΣΕ, η γνωστή πλέον σε όλους σύμβαση 717/2014, αποτελεί –για μία ακόμη φορά- αντικείμενο διερεύνησης των αρμόδιων αρχών, σε ότι αφορά στον τεχνικό και διαχειριστικό της έλεγχο, με άσκηση ποινικών διώξεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Ευελπιστούμε ότι η έρευνα θα φωτίσει τουλάχιστον το γεγονός ότι η διαχείριση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας αρμοδιότητας ΟΣΕ, που οδήγησε στο δυστύχημα, δεν πρέπει να συγχέεται με τη διαχείριση των υπό κατασκευή έργων και σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης.

Δεν είμαστε ωστόσο διατεθειμένοι, να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην πρωτοφανή και ολοσχερή απαξίωση του έργου μας, που επιχειρείται εδώ και μήνες από συγκεκριμένα κέντρα, που άρπαξαν την ευκαιρία να πετύχουν το από ετών σκοπούμενο καπέλωμα της εταιρίας μας, εργαλειοποιώντας με τον πλέον ανήθικο τρόπο το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και εκμηδενίζοντας την προσφορά και συσσωρευμένη αξία των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.

Η εταιρία μας αποτελεί εδώ και πολλά έτη αντικείμενο πειραματισμών των εκάστοτε κυβερνητικών παραγόντων, με πλέον χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 2022 νομοθετήθηκε η απόσχιση της θυγατρικής ΕΡΓΟΣΕ από τη μητρική ΟΣΕ, ενώ μόλις το έτος 2023 σχεδιάζεται – σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση- η «ομογενοποίηση» τους με απορρόφηση της ΕΡΓΟΣΕ από τον ΟΣΕ, με αμφίβολα αποτελέσματα, ενώ παραλλήλως σχεδιάζονταν και η εκχώρηση του έργου μας σε ιδιώτες συμβούλους, με συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αντί να δρομολογούνται προσλήψεις για την κάλυψη του διαρκώς μειούμενου αριθμού
εργαζομένων μας.

Διεκδικούμε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέλλον, να υπάρξει επιτέλους στοιχειώδης σοβαρότητα στην οργάνωση, αντιμετώπιση και εξάλειψη των δυσχερειών του Σιδηροδρόμου εν γένει, αλλά και
ειδικότερα ζητούμε τον απεγκλωβισμό της ΕΡΓΟΣΕ από τη δίνη που την έχουν καταδικάσει οι επί σειρά ετών ασκήσεις επί χάρτου της επίσημης Πολιτείας, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε ανεμπόδιστα προς την κατεύθυνση της ορθολογικής ανάπτυξης.

ΠΗΓΗypodomes

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα