Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Ανακοίνωση – καταγγελία των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας

Απίστευτο καψόνι της Hellenic Train στους επιβάτες της δυτικής Θεσσαλίας με προορισμό την Αθήνα καταγγέλουν οι δύο σύλλογοι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Σ.Φ.Σ.Τ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Σ.Φ.Σ.Κ.
Απίστευτο καψόνι της Hellenic Train στους επιβάτες της δυτικής Θεσσαλίας με προορισμό την Αθήνα.


Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι της προ τριών ημερών ανακοίνωσής μας για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο σιδηρόδρομος στη δυτική Θεσσαλία και σήμερα δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων η Hellenic Train επιφύλασσε οδυνηρή έκπληξη στους επιβάτες του απογευματινού δρομολογίου με προορισμό την Αθήνα.
Σαν να μην έφτανε η κατάργηση της ισχύος της κάρτας μονίμου κατοίκου που είχε
σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, οι επιβάτες όταν έφτασαν με τα πούλμαν στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου, έμαθαν ότι το τρένο με το οποίο είχαν εισιτήρια αναχώρησε και τους άφησε στην κυριολεξία στα κρύα του λουτρού, χωρίς κατ’ αρχήν κανείς να είναι σε θέση να τους ενημερώσει για το τι θα απογίνουν μέσα στην κρύα νύχτα. Μετά από αρκετή ώρα και πολλές διαμαρτυρίες τους ανακοινώθηκε ότι το τρένο θα τους περιμένει στον σταθμό του Λιανοκλαδίου, όπου θα τους μετέφεραν τα πούλμαν. Μετά την επιβίβαση στα λεωφορεία τους είπαν πως θα πάνε με τα πούλμαν στην Αθήνα, μέσω Λιανοκλαδίου, Λιβαδιάς, Θήβας και Οινόης.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι επιβάτες ταξιδεύουν χωρίς να γνωρίζουν ποια ακριβώς ώρα θα φτάσουν στην Αθήνα και με ποιο τρόπο θα πάνε στα σπίτια τους αφού όπως φαίνεται δεν θα προφτάσουν τις συγκοινωνίες.

Επειδή πια ο κόμπος έφτασε στο χτένι, πρέπει άμεσα να επέμβει η πολιτεία και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, όσο σκληρά και αν είναι αυτά, πριν θρηνήσουμε και άλλη τραγωδία ανάλογη ή και ακόμα χειρότερη από αυτή των Τεμπών.
Το «πάμε κι όπου βγει» πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι. Ο σιδηρόδρομος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αναθέτει το κράτος σε ασυνείδητους φορείς που δεν γνωρίζουν κάθε στιγμή πού βρίσκονται οι επιβάτες και τα τρένα τους.
Θεωρούμε αυτονόητο ‘ότι πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους επιβάτες και να τους δοθεί και επιπλέον χρηματική αποζημίωση ψυχικής οδύνης όταν με το
καλό φτάσουν στον προορισμό τους.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Τα διοικητικά συμβούλια.

Τελευταία Νέα

Νέα παράταση, έως τις 31/10/24, έλαβε η προσφορά των Hellenic Train – Damco για το Θριάσιο ΙΙ

Την, εκ νέου, παράταση του χρόνου ισχύος της προσφοράς της κοινοπραξίας Hellenic Train –...

Έντονες «πιέσεις» στον ΟΣΕ (και όχι μόνο από την HT) για ανταγωνιστικά τέλη υποδομής

Έντονες «πιέσεις» δέχεται ο ΟΣΕ για ανταγωνιστικά τέλη υποδομής. Σχετικά πρόσφατα, όπως αποκαλύπτει το metaforespress.gr,...

Σε κλίμα «σύμπνοιας και κατανόησης» συναντήθηκαν οι διοικήσεις ΟΣΕ και Hellenic Train

Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του σιδηρόδρομου και σκοπό τον συγκερασμό των απόψεων μεταξύ...

Παρόμοια Θέματα