Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Νομικές ενέργειες για την προστασία της περιουσίας του ΟΣΕ για κτηματολογικές υποθέσεις έχει αναλάβει η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει ήδη προχωρήσει στην εγγραφή 3.060 ΚΑΕΚ – δικαιωμάτων του ΟΣΕ στο Εθνικό Κτηματολόγιο από το 2010 έως και σήμερα, τα οποία αντιστοιχούν σε επιφάνεια 90.000 στρεμμάτων, επί συνόλου 104.000 στρεμμάτων συνολικής ιδιοκτησίας ΟΣΕ. Πρόκειται για ποσοστό 86,54%, το οποίο έχει ήδη αποδοθεί στον Οργανισμό κατά πλήρη κυριότητα.

Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη φάσεις κτηματογράφησης, όπου διεκδικούνται 11.000 στρέμματα περίπου, τις οποίες η ΓΑΙΑΟΣΕ υποστηρίζει τεχνικά και νομικά.

Τον Ιούνιο του 2023 κατέστη δυνατή η διάθεση στοιχείων κτηματολογικών εγγραφών σε μεγάλο μέρος της επικράτειας, που επέτρεψαν και τη σύγκριση με τα στοιχεία της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Μετά τη διάθεση των πλήρη στοιχείων και κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των κτηματολογικών εγγραφών, προέκυψαν εκατοντάδες περιπτώσεις που δεν είχαν υποβληθεί δηλώσεις κτηματογράφησης, πριν αναλάβει την υποχρέωση αυτή η ΓΑΙΑΟΣΕ, για τα οποία η διόρθωση των αρχικών εγγραφών δύναται πλέον να γίνει μόνο δικαστικά.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ, μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος, ανέθεσε σε επιλεγμένα νομικά γραφεία τις κατάλληλες νομικές ενέργειες για περίπου 1.000 ΚΑΕΚ, αριθμός που δύναται να αυξηθεί.

Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Έρχεται Προαστιακός στα Δυτικά – 19 νέοι σταθμοί, σε ποιες περιοχές

Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο θα καλύψει τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μαζί με...

Ακινητοποιήθηκε για μια ώρα το τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς

Ταλαιπωρία στις ράγες έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Αθήνα προς Θεσσαλονίκη που ακινητοποιήθηκε για...

Κοινό δελτίο τύπου ΟΣΕ-Hellenic train

21 Ιουνίου 2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν...

Παρόμοια Θέματα