Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Διώξεις κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για τα Τέμπη


Ποινική δίωξη σε βάρος δέκα πέντε (15) στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σε διευθυντικά στελέχη, διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και μέλη του Δ.Σ της ΕΡΓΟΣΕ που είχαν τοποθετηθεί ή εργαζόταν στον Οργανισμό μέχρι την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος. Οι νέες διώξεις είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στη διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως καθώς και σε πλημμελήματα, όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια, βαριές σωματικές βλάβες από αμέλεια και ελαφρές σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Οι συγκεκριμένες ποινικές διώξεις ανεβάζουν συνολικά τον αριθμό των διωκόμενων σε τριάντα (30). Συγκεκριμένα, είχαν ασκηθεί διώξεις στο πρόσφατο παρελθόν σε 15 διευθυντικά στελέχη, προέδρους Δ.Σ. και μέλη Δ.Σ. του ΟΣΕ καθώς και σε εργαζόμενους στον σταθμό της Λάρισας. Μέχρι στιγμής, δε είναι δύο οι προφυλακισμένοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση και συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης που είχε βάρδια το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και ο διοικητής επιθεώρησης Θεσσαλίας του ΟΣΕ.

ΠΗΓΗertnews

Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Έρχεται Προαστιακός στα Δυτικά – 19 νέοι σταθμοί, σε ποιες περιοχές

Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο θα καλύψει τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μαζί με...

Ακινητοποιήθηκε για μια ώρα το τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς

Ταλαιπωρία στις ράγες έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Αθήνα προς Θεσσαλονίκη που ακινητοποιήθηκε για...

Κοινό δελτίο τύπου ΟΣΕ-Hellenic train

21 Ιουνίου 2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν...

Παρόμοια Θέματα